Acasă Auto Anuntul CNADNR pentru toti soferii din Romania! Nu se platesc rovignetele de...

Anuntul CNADNR pentru toti soferii din Romania! Nu se platesc rovignetele de Pasti!

Serverul care stochează datele nu funcţiona de șase ore, sâmbătă, în jurul orei 10:00, aşa încât taxa de drum nu putea fi achitată nici la benzinării şi nici prin SMS. În plus, șoferii nu puteau plăti prin SMS nici taxa pentru podul de la Feteşti, ci doar direct la operator, cu bani gheaţă, la punctul de trecere.

Problema a apărut în jurul orei 4:00 dimineața, la sistemul informatic. Cei de la CNADNR spun că a picat unul dintre servere, astfel încât rovinetele nu pot fi achiziționate din benzinăriile din întreaga țară și nici nu pot fi cumpărate cu plata prin SMS, transmite Digi24.

CNADNR încearcă în prezent să modifice sistemul informatic, astfel încât persoanele carte au trecut în această perioadă pe drumurile naționale, pe autostrăzi, fără să poată plăti rovineta să nu fie amendați.

Pe drumurile naționale există aproape 100 de camere care verifică dacă șoferul respectiv a achitat rovineta.

Nu poate fi plătită nici taxa de la Fetești, pentru că funcționează pe același sistem, însă cei care au drum spre mare pot să treacă totuși fără să achite, ținând cont că taxa de la Fetești poate fi plătită prin SMS până la ora 24:00 a următoarei zile față de cea de trecere şi poate sunt şanse ca până atunci defecţiunea să fie remediată.

ompania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România informează că nu vor fi emise procese-verbale de constatare a contravenției pentru șoferii suprinși în trafic fără rovinietă până când defecțiunea apărută la sistemul informatic nu va fi remediată.

CNADNR promite că va anunța opinia publică imediat ce defecțiunile vor fi remediate și sistemul va fi funcțional.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentMai ai foarte putin timp! 8 lucruri pe care TREBUIE sa le faci in Saptamana Mare!
Articolul următorCe spun traditiile si obiceiurile stravechi ca e bine sa faci in Sambata Patimilor!