21.5 C
București
duminică, aprilie 14, 2024
AcasăACTUALITATEAnuntul RCS&RDS pentru toti abonatii! Ce se intampla de la anul cu...

Anuntul RCS&RDS pentru toti abonatii! Ce se intampla de la anul cu tarifele si meciurile de fotbal!?

in:

Stiri pe acelasi subiect

RCS & RDS nu vrea să scumpească abonamentele la mobil şi nu are de gând să monetizeze mai agresiv conţinutul TV exclusiv pe care îl oferă abonaţilor, precum meciurile din campionatul intern de fotbal, anunta economica.net.

În înregistrarea unei conferinţe cu investitorii susţinută la sfârşitul lunii noiembrie de Serghei Bulgac, CEO (director general) al RCS & RDS, Bogdan Ciobotaru, membru în board-ul companiei, şi Smaranda Streanga, CFO (director financiar) al RCS & RDS, apar câteva informaţii asupra strategiei celei mai mari companii de cablu din România, dar şi cu privire la planurile de investiţii şi dezvoltare.

Întrebaţi de bancheri cum au de gând să crească venitul mediu pe utilizator (indicatorul ARPU) pe partea de mobil, reprezentanţii RCS & RDS spun că nu au de gând să crească preţurile.

În România, oferim pachete «all you can eat». (Creşterea ARPU – n.r.) este efectul clienţilor care converg la oferte noi, superioare, către un ARPU mai mare. Avem o parte din clienţi care generează ARPU mic, în zona 1-2 euro, consumă foarte puţin. Avem succes în prezent în convertirea acestor clienţi către pachete de 3 sau 4 euro. Obţinem astfel un beneficiu imediat la venituri. Deci, trecerea la pachete diferite faţă de cele pe care le aveau înainte generează creşterea ARPU. Creşterea ARPU nu este generată de majorarea preţurilor, ci de creşterea proporţiei abonaţilor care plătesc mai mult în baza totală de clienţi„, au răspuns directorii companiei.

Focusul nostru nu este neapărat să majorăm ARPU, ci să creştem cota de piaţă cât mai mult. Ne simţim foarte bine la acest nivel, care ne permite să ne extindem baza de clienţi, iar în prezent avem succes atât pe mobile, unde ne-am schimbat modelul şi abordarea în 2014, şi de atunci am reuşit creştere de mare viteză pe acest segment, şi am reuşit să generăm creştere chiar şi pe segmentele tradiţionale, cablu şi internet, atât în România, cât şi în Ungaria. Deci nu avem de gând să creştem ARPU, sau nu ne aşteptăm ca ARPU să crească dincolo de creşterea naturală pe mobile pe care am descris-o mai devreme, ci intenţia este să extindem baza de clienţi. Nivelul ARPU este reprezentativ pentru cât ar trebui să fie. Ar putea creşte pe mobile, dar vom vedea„.

Potrivit celor mai recente rapoarte financiare, RCS & RDS a trecut de trei milioane de clienţi la serviciile mobile de voce şi internet, poziţionându-se ca al patrulea mare operator de telecomunicaţii mobile din România, ca număr de clienţi.

Referitor la serviciile de televiziune prin cablu, directorii RCS & RDS s-au văzut nevoiţi să explice de ce oferă „conţinut premium în pachetele de bază”.

Contentul este un element foarte important al ofertei noastre pe TV. Credem că avem mixul potrivit de canale, atât preluate, cât şi producţie proprie – de sport, de filme, de ştiri – şi credem că portofoliul pe care îl oferim azi în România şi Ungaria, precum Liga 1 în România, fotbal italian, fotbal francez, turnee de tenis, Formula 1, toate acestea sunt, să spunem, suficiente ca active şi ca diferenţiere faţă de concurenţă, şi ne plasează într-o poziţie foarte bună pe piaţă. (adresându-se analistului care a înaintat întrebarea privind serviciile TV – n.r.) Aţi sugerat că, din punct de vedere al ARPU, avem oferte cu conţinut premium în pachetele de bază – spre exemplu canalele de sport şi de ştiri sunt incluse în pachetele de bază. Nu avem intenţia să monetizăm suplimentar acest conţinut. Considerăm că am echilibrat corect ecuaţia între acoperirea costurilor conţinutului şi nevoia de creştere a afacerii. Deci nu anticipez schimbări din acest punct de vedere„.

În privinţa investiţiilor, compania a venit cu cifre mai generoase faţă de cele anunţate la începutul anului, iar majoritatea banilor vor merge către extinderea acoperirii reţelelor mobile din România şi Ungaria.

Da, avem de gând (să continuăm investiţiile în reţeaua fixă – n.r.). Este vorba despre continuarea upgradării reţelelor fixe, care are loc predominant în zonele rurale din România, dar şi în Ungaria în oraşele unde nu oferim servicii astăzi. Există şi o linie secundară de dezvoltare a reţelelor fixe, legată de tranziţia clienţilor FTTB (Fiber to the block) către FTTH (Fiber to the home – n.r.). Acest proces va mai dura doi sau trei ani, deoarece pe de o parte costă bani, şi pe de altă parte reprezintă un exerciţiu logistic complex să converteşti un număr mare de clienţi de pe un tip de reţea pe alta. Aceste activităţi vor continua şi sperăm ca în doi sau trei ani toţi clienţii să fi trecut pe FTTH„.

Ultimele stiri