Acasă ACTUALITATE Apare partidul rebuturilor: Disperati ca nu mai prind loc in Parlament, Ponta...

Apare partidul rebuturilor: Disperati ca nu mai prind loc in Parlament, Ponta si Tariceanu se unesc in ”Pro România Social Liberal”

Congresul pentru aprobarea fuziunii dintre Pro România şi ALDE se va desfăşura online, duminică, începând cu ora 13,00, acesta fiind precedat de câte un congres al fiecărei formaţiuni.

În final, unirea celor două formaţiuni va fi aprobată în Congresul de fuziune, iar noul partid se va numi Pro România Social Liberal.

În urmă cu o lună, când liderii celor două formaţiuni au anunţat că vor fuziona, Călin Popescu-Tăriceanu, şi-a exprimat speranţa ca noul partid Pro România Social Liberal, care va fi o forţă politică de centru, să poată „menţine echilibrul” pe scena politică românească şi să joace rolul unei „busole”.

Preşedintele Pro România Victor Ponta declara pe 8 octombrie că cele două formaţiuni au decis să aibă candidaţi comuni la alegerile parlamentare şi să formeze un singur partid.

Fostul lider ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, şi alţi membri ALDE s-au înscris ulterior în Pro România, pentru a putea candida pe listele acestei formaţiuni pentru alegerile parlamentare.

Pro România a depus, pe 22 octombrie, listele de candidaţi pentru alegerile parlamentare la Biroul Electoral al Municipiului Bucureşti, acestea fiind deschise la Senat de Călin Popescu-Tăriceanu şi la Camera Deputaţilor de Victor Ponta.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentPremierul Orban: „Unii încearcă să facă o întreagă campanie că noi avem ce avem cu producătorii autohtoni. Asta e o mare prostie”
Articolul următorMarea actriță Doina Lazăr împlinește 80 de ani