25 C
București
miercuri, mai 22, 2024
AcasăACTUALITATEPremierul Orban: „Unii încearcă să facă o întreagă campanie că noi avem...

Premierul Orban: „Unii încearcă să facă o întreagă campanie că noi avem ce avem cu producătorii autohtoni. Asta e o mare prostie”

in:

Stiri pe acelasi subiect

Rusia plănuiește acte teroriste și de sabotaj în Uniunea Europeană

Agențiile de informații ale statelor europene au fost informate...

Romania e deja calificata la Euro2024. Nu mai sunt bilete la meciul cu Elvetia!

Romania e deja calificata la Campionatul European din Germania,...

Rezumat Video: Kosovo invinge Israel. Romania are din nou sansa sa mearga la Euro!

Echipa nationala a Israelului a pierdut cu 0-1 duminica,...

Dezamăgire natională! România are șanse scăzute să se mai califice la Campionatul European

Belraus-România a fost o partidă dezamăgitoare, mai ales pentru...

Premierul a discutat cu prefecţi şi cu primari, inclusiv cu primarul Capitalei, amenajarea de spaţii în exteriorul pieţelor din Bucureşti sau înfiinţarea de pieţe volante unde producătorii autohtoni să îşi poată vinde marfa. Discuțiile vin după ce mai multe asociații și partide au spus că măsura nu se justifică și îi va afecta major pe producătorii și comercianții de produse naturale din România.

Premierul Ludovic Orban discutat sâmbătă cu prefecţi şi cu primari, inclusiv cu primarul Capitalei, Nicuşor Dan, ca urmare a deciziei de suspendare a activităţii pieţelor care funcţionează în spaţii închise, solicitându-le să ia măsuri ca producătorii autohtoni să aibă o „posibilitate alternativă” de a-şi vinde marfa.

Premierul a propus, subliniind că propunerea sa se referă la producătorii autohtoni, ca aceştia să poată vinde fie în spaţii exterioare amenajate în zona pieţelor, fie în pieţe volante, vinerea, sâmbăta şi duminica.

„Unii încearcă să facă o întreagă campanie că noi avem ce avem cu producătorii autohtoni. Asta e o mare prostie, dar pentru asta trebuie o reacţie. Să vorbeşti cu primarii de sector şi să le ceri lucrul ăsta” i-a transmis premierul primarului Capitalei.

Primul ministru a precizat, în discuţiile avute, că va transmite Direcţiilor de Sănătate Publică şi Direcţiilor Sanitar-Veterinare solicitarea de a sprijini autorităţile locale în amenajarea unor astfel de spaţii.

În toate discuţiile, premierul a subliniat că este vorba despre producătorii autohtoni.

În discuţia cu Nicuşor Dan a afirmat că în pieţele din Bucureşti sunt mulţi comercianţi intermediari care nu au nicio bucată de pământ, care au certificat de producător obţinut de la diferiţi primari de prin jurul Bucureştiului şi care nu sunt producători.

”Trebuie toţi producătorii autohtoni care au marfă românească să aibă această posibilitate să vândă în spaţiile deschise amenajate în jurul pieţelor şi în pieţele volante”, a adăugat premierul.

La rândul său, primarul oraşului Sebeş, Dorin Nistor, a anunţat sâmbătă pe Facebook că a discutat cu premierul pe tema situaţiei pieţelor agro-alimentare.

„Mesajul pe care dorim să îl transmitem şi al cărui mesager devin în comunicarea cu toţi primarii din judeţul Alba este acela că pieţele agro-alimentare care se înscriu în caracteristicile de spaţii deschise, aerisite, îşi menţin funcţionalitatea. Ne dorim ca acest mesaj să ajungă la producătorii agricoli, care au nevoie să fie sprijiniţi în această perioadă. De asemenea, consumatorii doresc să cumpere produse româneşti proaspete, care se regăsesc în oferta generoasă a pieţelor noastre, mai ales toamna” a transmis Nistor, pe Facebook.

Ultimele stiri