Acasă ACTUALITATE Armata Romana este in ALERTA! 3000 de soldati si SUTE de tancuri...

Armata Romana este in ALERTA! 3000 de soldati si SUTE de tancuri in poligonul Smardan!

263

Peste 3.000 de militari, cu circa 500 mijloace tehnice, din garnizoanele Buzau, Focsani, Galati si Braila se indreapta, in noaptea de marti spre miercuri, spre poligonul Smardan din judetul Galati in cadrul unui exercitiu de alertare, anunta Agerpres.

armataMilitarii, impreuna cu mijloacele tehnice – transportoare blindate, MLI-uri, tancuri, camioane -, trebuie sa ajunga in poligon la ora 5,00.

„Am ordonat, incepand cu ora 18,00, alarmarea Diviziei 2 Infanterie ‘Getica’, unitati din compunerea diviziei din garnizoanele Buzau, Focsani, Galati si Braila. Au fost alarmati peste 3.000 de militari si urmarim la acest exercitiu starea de operativitate a unitatilor alarmate, alarma s-a dat in afara orelor de program, conform timpilor aprobati de catre Statul Major General”, a declarat marti seara, la sediul Diviziei 2, ministrul Apararii, Mircea Dusa.

El a precizat ca un asemenea exercitiu nu a mai fost organizat din anul 2009, din cauza lipsei de fonduri.

La nivelul Comandamentului Diviziei 2 Infanterie ‘Getica’ din Buzau si al structurilor subordonate din garnizoanele Focsani, Galati si Braila a fost initiat marti incepand cu ora 18,00 un exercitiu de alertare.

Exercitiul urmareste verificarea gradului de pregatire si executare a comenzii si controlului pentru deplasarea fortelor din garnizoanele de dislocare la pace in poligonul Smardan, din judetul Galati, precum si de evaluare a activitatilor de instruire a acestor structuri prevazute a se desfasura in cadrul exercitiului ‘Wind Spring 15’.

Activitatea de alertare a fost ordonata de catre ministrul Apararii, Mircea Dusa, iar verificarea modului de desfasurare a acesteia este efectuata impreuna cu seful Statului Major General, generalul-locotenent Nicolae Ciuca.

Potrivit Biroului de presa al MApN, in perioada 16-30 aprilie, se va desfasura, in poligonul Smardan, din judetul Galati, si la Centrul Administrativ Aerian Mihail Kogalniceanu (CAAMK), din judetul Constanta, exercitiul multinational ‘Wind Spring 15’ cu scopul antrenarii in comun, intr-o conceptie unitara, a militarilor din tari membre ale NATO si partenere, pentru mentinerea capacitatii operationale a structurilor si indeplinirea cerintelor specifice de interoperabilitate si standardizare ale Aliantei Nord-Atlantice si ale Uniunii Europene.

La acest exercitiu participa peste 2.200 de militari cu armament si tehnica de lupta, din armatele Regatului Unit al Marii Britanii, Republicii Moldova, Romaniei si Statelor Unite ale Americii, care vor desfasura activitati de planificare operationala, trageri de lupta si vor rezolva situatii tactice complexe.

Sursa: Hotnews.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos