9 C
București
miercuri, februarie 21, 2024
AcasăACTUALITATEAutoArmata Romana a pierdut un transportator blindat pe fundul Dunarii!

Armata Romana a pierdut un transportator blindat pe fundul Dunarii!

in:

Stiri pe acelasi subiect

În ritmul acesta Rusia ar putea rămâne fără tancuri

Potrivit unor calcule făcute de jurnaliștii prestigioasei revciste Forbes...

Armata austriaca se incalta din Romania!

Cu Schengen sau fara Schengen armata austriaca a ajuns...

Romania e deja calificata la Euro2024. Nu mai sunt bilete la meciul cu Elvetia!

Romania e deja calificata la Campionatul European din Germania,...
Un Transportor Amfibiu Blindat (TAB) tip 77 s-a scufundat duminica in Dunare, in timpul exercitiului de trecere fortata a bratului Borcea, un exercitiu in cadrul seriei Saber Guardian 17, anunta Digi 24. Cei trei militari din TAB s-au salvat la timp si au fost adusi pe mal de o barca ce se afla in zona. Scufundarea TAB-ului in Dunare aduce din nou in prim plan pregatirea tehnica precara a Armatei Romane, dupa ce la inceputul lunii un vechi camion militar s-a rasturnat in judetul Arges, trei soldati pierzandu-si viata.

Incidentul s-a petrecut la scurt timp dupa ce TAB-ul 77 a intrat in apa in cadrul exercitiului de traversare a Dunarii. Militarii din TAB s-au salvat si au fost preluati de o ambarcatiune in apropiere. TAB-ul scufundat va fi scos la suprafata vineri, potrivit unor surse din Armata.

TAB-ul 77, vehicul blindat de productie autohtona, este unul dintre blindatele cele mai raspandite in dotarea fortelor armate Romane, dar care a ajuns la limita uzurii morale si fizice. Armata are in plan inlocuirea TAB-urilor vechi, insa pana in prezent s-a reusit achizitionarea doar a catorva zeci de transportoare blindate Piranha IIIC care sunt in dotarea brigazii de la Craiova.

Pentru restul de TAB-uri de inlocuit, circa 600 conform nevoilor detaliate ale MApN-ului, statul roman a semnat o intelegere cu nemtii de la Rheinnmetal pentru producerea de transportoare blindate moderne la uzina de la Moreni. Deocamdata, insa, nu s-a formulat o comanda ferma din partea MApN.

Scufundarea TAB-ului in Dunare aduce din nou in prim plan pregatirea tehnica precara a Armatei Romane, dupa ce in urma cu aproximativ o luna un camion militar avand la bord 13 militari din cadrul Batalionului 30 Vanatori de Munte s-a rasturnat intr-o prapastie in judetul Arges, accidentul soldandu-se cu trei morti.

Ultimele stiri