Armata Rusiei pregateste INVAZIA tarilor nordice si simuleaza atacuri in Danemarca, Norvegia si Suedia!

Expertii militari internationali au dezvaluit abia acum ca in urma cu cateva luni Armata Rusiei a simulat invazia tarilor din nordul Europei.

Zeci de mii de militari ruşi au simulat, în martie, o invazie rapidă spre zone din Norvegia, Suedia şi Danemarca, conform unui raport al Centrului European pentru Analize Politice (CEPA), cu sediul în Statele Unite, relatează filiala norvegiană a publicaţiei The Local.

Potrivit analiştilor, exerciţiul militar „Furtună iminentă”, desfăşurat în perioada 21-25 martie în vestul Rusiei, părea a fi o pregătire pentru invadarea ţărilor baltice.

„Scenariul includea ocuparea rapidă a nordului Norvegiei, a Insulelor Aland, a insulei suedeze Gotland şi a insulei daneze Bornholm”, precizează experţii CEPA.

„O astfel de operaţiune încununată de succes ar împiedica aliaţii NATO să intervină în favoarea ţărilor baltice”, precizează raportul CEPA.


Citeste si:

Rusia ameninta FATIS Romania, daca SUA aduce tancuri la noi in tara!

Putin TACE SI FACE! Intr-o discretie totala, Rusia a mai ANEXAT un teritoriu, DIN PIX!


Ministrul norvegian de Externe, Ine Eriksen Søreide, a refuzat să comenteze în detaliu informaţiile, admiţând însă că manevrele militare ruse au suferit modificări.

„Suntem activi, înţelegem bine situaţia din regiune şi urmărim situaţia cu atenţie”, a subliniat Soreide.

„Rusia probabil că nu vrea restabilirea Pactului de la Varşovia, dar are interese economice clare în regiunea arctică”, subliniază analiza CEPA.

Sursa: mediafax.ro