Acasă ACTUALITATE Armata Rusiei pregateste INVAZIA tarilor nordice si simuleaza atacuri in Danemarca, Norvegia...

Armata Rusiei pregateste INVAZIA tarilor nordice si simuleaza atacuri in Danemarca, Norvegia si Suedia!

Expertii militari internationali au dezvaluit abia acum ca in urma cu cateva luni Armata Rusiei a simulat invazia tarilor din nordul Europei.

Zeci de mii de militari ruşi au simulat, în martie, o invazie rapidă spre zone din Norvegia, Suedia şi Danemarca, conform unui raport al Centrului European pentru Analize Politice (CEPA), cu sediul în Statele Unite, relatează filiala norvegiană a publicaţiei The Local.

Potrivit analiştilor, exerciţiul militar „Furtună iminentă”, desfăşurat în perioada 21-25 martie în vestul Rusiei, părea a fi o pregătire pentru invadarea ţărilor baltice.

„Scenariul includea ocuparea rapidă a nordului Norvegiei, a Insulelor Aland, a insulei suedeze Gotland şi a insulei daneze Bornholm”, precizează experţii CEPA.

„O astfel de operaţiune încununată de succes ar împiedica aliaţii NATO să intervină în favoarea ţărilor baltice”, precizează raportul CEPA.


Citeste si:

Rusia ameninta FATIS Romania, daca SUA aduce tancuri la noi in tara!

Putin TACE SI FACE! Intr-o discretie totala, Rusia a mai ANEXAT un teritoriu, DIN PIX!


Ministrul norvegian de Externe, Ine Eriksen Søreide, a refuzat să comenteze în detaliu informaţiile, admiţând însă că manevrele militare ruse au suferit modificări.

„Suntem activi, înţelegem bine situaţia din regiune şi urmărim situaţia cu atenţie”, a subliniat Soreide.

„Rusia probabil că nu vrea restabilirea Pactului de la Varşovia, dar are interese economice clare în regiunea arctică”, subliniază analiza CEPA.

Sursa: mediafax.ro

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentVIDEO – 9 luni in 90 de secunde! Si-a fotografiat sotia zilnic, inregistrand toata sarcina!
Articolul următorVictor Piturca a ajuns in STARE GRAVA la spital! Vezi ce-a patit!