23.9 C
București
vineri, martie 29, 2024
AcasăDosarArmata ucraineana are mari probleme de organizare - Americanii au facut o...

Armata ucraineana are mari probleme de organizare – Americanii au facut o analiza sa vada unde se duc armele lor

in:

Stiri pe acelasi subiect

Noua specializare a elevilor ruși: pilotarea dronelor!

Elevii din Rusia vor învăţa despre tehnologia dronelor pentru...

În ritmul acesta Rusia ar putea rămâne fără tancuri

Potrivit unor calcule făcute de jurnaliștii prestigioasei revciste Forbes...

Fostul comandant al Comandamentului pentru Operațiuni Speciale al SUA în Europa, generalul în retragere al armatei americane Michael Repass, spune că comunitatea internațională trebuie să își sporească considerabil sprijinul pentru Ucraina dacă dorește ca națiunea aflată în dificultate să îi alunge vreodată pe ruși.

Repass a consiliat armata ucraineană în ultimii șase ani în baza unui contract cu guvernul american. Luna trecută, el a vizitat Polonia și vestul Ucrainei pentru a-și face o idee mai clară despre traiectoria războiului din Ucraina.

Într-un interviu acordat CNN, Repass spune că lanțul ucrainean de aprovizionare cu echipamente militare este ineficient și că sunt necesare forțe militare suplimentare pentru a-i alunga pe ruși din Ucraina.

Pentru a câștiga războiul din Ucraina, Repass susține ca SUA și aliații săi să construiască o forță strategică ucraineană care să însumeze cinci brigăzi de până la 40.000 de soldați, capabile să organizeze operațiuni ofensive pentru a-i forța pe ruși să iasă din țara lor.

-În primul rând, că Ucraina are încă nevoie de mult ajutor.

-Doi, că NATO se mișcă prea încet.

-Trei, nu avem vizibilitate asupra a ceea ce se întâmplă cu echipamentele militare atunci când ajung în Ucraina.

„Planificarea de furnizare de echipamente militare este personalizată, spre deosebire de profesionalizare: Conducerea superioară stabilește prioritățile de distribuție și, din câte am putut observa, aceste priorități nu se bazează pe o înțelegere a ratelor de consum, a operațiunilor viitoare sau a datelor obiective. Se bazează pe faptul că comandantul brigăzii X sau al sectorului Y sună și spune: „Hei, am nevoie de 27 de rachete Javelin”. Așadar, este extrem de personalizat, iar acesta nu este modul în care se poate gestiona logistica pe timp de război. Ceea ce ar trebui să se întâmple este că ar trebui să existe o înțelegere a ratelor de consum pentru lucruri importante precum combustibilul, muniție etc.”, explică Repass.

Cele trei scenarii viitoare evidente

1.Rusia câștigă pe câmpul de luptă

2.Ucrainenii câștigă

3.Există un impas.

Două din trei dintre aceste rezultate dau Rusiei o victorie.

În scenariul de impas, Rusia ar revendica pur și simplu victoria pe baza faptelor de pe teren și și-ar continua ocupația pe teren extins în Ucraina într-un viitor nedeterminat. Acest lucru ar oferi Rusiei o victorie mai puțin totală asupra Ucrainei, dar o victorie cu un teren extins semnificativ sub controlul Rusiei, spune generalul american.

„Așadar, ce facem noi, Occidentul, în mod colectiv, pentru a ne asigura că două dintre aceste trei posibilități nu se vor întâmpla? Toată lumea se gândește la lupta imediată în acest moment, ceea ce înseamnă că trimitem provizii ucrainenilor. Problema este că armata ucraineană are nevoie de capacități suplimentare pentru a putea alunga Rusia din Ucraina.”, spune el.

Ucraina este puţin probabil să lanseze o contraofensivă în războiul său împotriva Rusiei înainte de mijlocul lui iunie, când speră să fi primit mai multe arme de la aliaţii săi, a declarat joi Oleksii Arestovici, consilierul preşedintelui Volodimir Zelenski, informează Reuters.

De asemenea, Arestovici a spus că nu se aşteaptă ca ofensiva Rusiei în Ucraina să aibă vreun „rezultat semnificativ” până pe 9 mai, când Rusia celebrează victoria asupra Germaniei naziste, în Al Doilea Război Mondial.

Același lucru a fost spus și la începutul săptămânii de generalul Kirilo Budanov, șeful serviciului de informații al armatei ucrainene, acesta subliniind că forțele armate rusești nu mai au timp să înregistreze vreun succes major în luptele din Donbas.

Contraofensiva ucraineană din apropierea Harkovului ar putea perturba forțele rusești de la nord-est de oraș și va forța probabil forțele rusești să decidă dacă să consolideze pozițiile din apropierea Harkovului sau să riște să piardă majoritatea sau toate pozițiile pe care le au în raza de , acțiune a artileriei din oraș, spune Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) în ultima evaluare.

Forțele rusești au făcut puține progrese în atacurile continue din estul Ucrainei, iar forțele ucrainene ar putea să își transforme contraatacurile în curs de desfășurare și respingerea cu succes a atacurilor rusești de-a lungul axei Izium într-o contraofensivă mai amplă pentru a recuceri teritoriul ocupat de ruși în regiunea Harkov.

Ultimele stiri