Acasă Dosar Rusia si-a terminat rachetele si incepe sa traga in Ucraina cu relicve...

Rusia si-a terminat rachetele si incepe sa traga in Ucraina cu relicve sovietice

463

Rusia a negat luni ca nu ar mai dispune de suficiente rachete ghidate de inalta precizie, asa cum a afirmat anterior Ministerul britanic al Apararii intr-unul din buletinele sale despre evolutia conflictului din Ucraina, relateaza EFE si Interfax, citate de Agerpres.

Media ucraineana Defense Express semnaleaza insa luni utilizarea de catre aviatia rusa a rachetelor X-22 de fabricatie sovietica, pentru prima oara de la inceputul invaziei ruse in Ucraina.

„Daca ar fi sa dam crezare la tot ceea ce spune cealalta parte, Rusia trebuia sa ramana fara rachete inca din luna martie. Dar aceasta nu s-a intamplat. Complexul militar-industrial furnizeaza armatei noastre intreaga gama necesara de rachete in volumele necesare”, a declarat intr-un interviu pentru Interfax vicepremierul rus Iuri Borisov, responsabil cu industria de aparare in guvernul rus.

El a asigurat ca „exista suficiente rachete si munitii moderne ghidate de inalta precizie pentru a indeplini toate misiunile puse in fata fortelor armate ruse”.

Ministerul britanic al Apararii a semnalat luni in buletinul sau zilnic informativ despre ultimele evolutii ale ofensivei ruse in Ucraina ca „de la inceputul invaziei, Rusia s-a laudat public cu capacitatea sa de a efectua lovituri chirurgicale si de a limita daunele colaterale”.

„Ei (rusii) au spus ca orasele ucrainene vor fi ferite de bombardamente”, indica ministerul britanic, subliniind ca, intrucat conflictul se prelungeste, „in pofida asteptarilor de dinainte ale Rusiei, stocurile sale de munitie ghidate de inalta precizie au fost probabil puternic diminuate”.

In opinia autoritatilor militare britanice, aceasta a obligat Rusia sa foloseasca arme vechi, mai putin precise si mai usor de interceptat.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos