Acasă Social Articolul din legea in baza caruia ANI i-a declarat incompatibili pe mai...

Articolul din legea in baza caruia ANI i-a declarat incompatibili pe mai multi alesi locali dintre care si Iohannis, constitutional

Articolul din Legea 161/2003 in baza caruia ANI i-a declarat incompatibili pe mai multi alesi locali, intre care si presedintele ales Klaus Iohannis, fost primar al municipiului Sibiu, este constitutional. Judecatorii Curtii Constitutionale (CC) au decis, cu majoritate de voturi, ca exceptia de neconstitutionalitate ridicata in cazul articolului 87 alineatul 1, litera f) din Legea 161/2003 este neintemeiata.

Klaus Iohannis  incompatibilitate

„Functia de primar si viceprimar, primar general si viceprimar al municipiului Bucuresti, presedinte si vicepresedinte al consiliului judetean este incompatibila cu (…) functia de reprezentant al unitatii administrativ-teritoriale in adunarile generale ale societatilor comerciale de interes local sau de reprezentant al statului in adunarea generala a unei societati comerciale de interes national”, prevede articolul 87 alineatul 1, litera f) din Legea 161/2003.

Decizia CC este general obligatorie si va fi publicata in Monitorul Oficial, urmand ca judecatorii constitutionali sa motiveze hotararea.

Dupa decizia CC, procesele in care alesii locali au contestat rapoartele ANI prin care au fost declarati incompatibili vor fi judecate in continuare, urmand ca instantele sa decida daca aceste rapoarte vor fi sau nu anulate.

Sursa: Mediafax

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentPerchezitii in Bucuresti si Ilfov! Persoanele vizate sunt suspectate ca au obligat tinere sa se prostitueze
Articolul următorTatarusanu ar putea deveni titular la Fiorentina! Care este conditia