Acasă Economie Asocierea VINCI – STRABAG – AKTOR va construi tronsonul de autostrada COMARNIC...

Asocierea VINCI – STRABAG – AKTOR va construi tronsonul de autostrada COMARNIC – BRASOV!

CNADNR a hotarat ca asocierea Vinci (Franta) – Strabag (Austria) – Aktor (Grecia) va contrui tronsonul de autostrada Comarnic – Brasov, cu o lungime de 58 de kilometri.

Asocierea Vinci si Aktor si-a adjudecat acest proiect si in 2009, renuntand ulterior la contract, intrucat statul roman nu a acceptat anumite clauze.

Consortiul castigator a concurat cu asocierea ImpregiloSalini din Italia pentru acest proiect, acestia fiind singurii constructori care au depus oferta finala.

Ofertele pentru preselectie la dialog competitiv au fost depuse in februarie, pe lista fiind inscrise compania China Communications Construction si asocierile Spedition UMB – Tehnostrade, firme detinute de omul de afaceri Dorinel Umbrarescu, Vinci – Strabag – Aktor si Impregilo – Salini.

La inceperea etapei dialogului competitiv, in perioada mai-iunie, China Communications Construction a anuntat ca se retrage. Ulterior, la termenul final fixat pentru 9 decembrie, asocierea Spedition UMBTehnostrade nu a depus oferta finala.

Costul de constructie al autostrazii este in jur de 1,2 – 1,3 miliarde euro, iar lucrarile vor incepe in luna aprilie a anului viitor si ar putea fi incheiate in 2016 sau 2017, a declarat in luna noiembrie ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructura, Dan Sova, la emisiunea „Dupa 20 de ani”, difuzata de Pro TV.

Limita de viteza va fi de 130 kilometri/ ora, iar taxarea autostrazii ar putea fi facuta la tariful de 3 euro/100 de kilometri.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentAvocatul Poporului si-a dat demisia!
Articolul următorCNADNR inaugureaza 60 de kilometri de AUTOSTRADA, pe ruta ORASTIE – SIBIU!