5.9 C
București
miercuri, februarie 28, 2024
AcasăDosarAstazi trebuia sa fim 30 de milioane de ROMANI! Planul ascuns al...

Astazi trebuia sa fim 30 de milioane de ROMANI! Planul ascuns al lui Ceausescu prin care PUTEAM FI EGALII Rusiei sau ai Occidentului!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Primul plan concret de pace: Italia vine cu solutia in 4 pasi pentru oprirea razboiului in Ucraina!

Ministrul italian de Externe, Luigi di Maio, i-a înaintat secretarului...

În Franța a apărut o nouă tulpină a coronavirusului, care nu poate fi detectată prin teste PCR

Noua varianta a coronavirusului depistata de autoritatile franceze este...

Liderul PSD il da exemplu pe Ceausescu pentru bun management si sugereaza ”impuscarea” lui Citu!

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, l-a criticat pe ministrul Finanţelor,...

Guvernul a facut public planul colosal pentru relansarea economica a Romaniei

Peste 3.400 de kilometri de autostradă și drumuri expres,...

Nicolae Ceaușescu, ca orice lider al vremurilor sale, avea ambiții. Una dintre acestea era să facă din România o superputere mondială care să țină piept Occidentului și rușilor. Sistemul său de relații cu lumea arabă, transformarea țării în instituție financiar-bancară, începuturile bombei atomice românești aveau nevoie de sprijin calificat românesc.

Pentru că nu avea de unde alege a conceput un plan secret ca România să ajungă la 30 de milioane de locuitori?

Acesta a vrut să sporească populaţia României într-un ritm alert şi prin orice mijloace și nu a fost departe de a realiza acest lucru. Aşa au apărut taxa pe celibat şi taxa de nuliparitate, decretul 770 şi înăsprirea condiţiilor de divorţ.

hnenynynyny

În 1974, în programul PCR se stabilea: ”Vor fi luate măsuri corespunzătoare în vederea asigurării unui spor demografic normal, realizării unei proporţii juste de vârstă a populaţiei, menţinerii tinereţii poporului nostru. Se va aplica cu consecvenţă o politică de sporire a natalităţii, de ajutorare a copiilor şi familiilor cu mulţi copii, astfel încât în 1990 populaţia României să ajungă la cel puţin 25 de milioane de locuitori, iar în anul 2000 la circa 30 de milioane de locuitori”.

Pentru că familia era considerată celula societăţii ideale pe care o dorea Ceauşescu, una dintre măsurile menite să sporească populaţia ţării a fost înăsprirea condiţiilor de divorţ. Fie că le era bine sau nu în căsnicie, românii din vremea lui Ceauşescu nu putea divorţa decât în condiţii excepţionale, scrie adevarul.ro

În 1966 , comuniştii au mai luat o măsură care avea ca scop final atingerea visului nebunesc al lui Ceauşescu de a avea o Românie cu 30 de milioane de locuitori. Pentru a forţa românii să se căsătorească şi să facă copii, comuniştii au impus taxa de celibat şi taxa de nuliparitate. În viziunea comuniştilor, un cuplu căsătorit care nu procrea era inutil societăţii. Tinerii căsătoriţi care nu aveau copii erau obligaţi să achite un impozit de 10% din venitul lunar.

Piesa de rezistenţă în planul lui Ceauşescu de a spori natalitatea a fost interzicerea avorturilor. În octombrie 1966 a apărut Decretul 770 prin care se interzicea avortul la cerere. Textul articolului de lege stabilea faptul că” interzicerea cursului sarcinilor este interzisă”.

În lipsa metodelor contraceptive, timp de 24 de ani cât a fost în vigoare decretul 770, româncele care rămâneau gravide şi nu îşi doreau copii au recurs la avorturi empirice. Decretul lui Ceauşescu şi-a atins scopul doar parţial. Potrivit statisticilor, în 1967 natalitatea din România s-a dublat. Se estimează că , din 1966 pana in 1989 peste 10.000 de femei au murit din cauza avorturilor ilegale. Cifra este prezentată de statisticile oficiale, dar în realitate numărul femeilor moarte din cauza avorturilor empirice a fost mult mai mare.

Ultimele stiri