Acasă Dosar Psihologul criminalist Butoi, despre asasinarea lui Marta: Vom afla si despre alte...

Psihologul criminalist Butoi, despre asasinarea lui Marta: Vom afla si despre alte MORTI SUSPECTE! Se vor TURNA intre ei!

Dispariţia suspectă şi posibila asasinare a lui Codruţ Marta este din noua de actualitate după şocantele denunţuri făcute de ex-nora fostului şef al SRI Vigil Măgureanu. O singură personalitate marcantă a criminalisticii româneşti – prof. univ. dr. Tudorel Butoi – nu a ieşit la rampă. Renumitul psiholog criminalist s-a decis să rupă tăcerea şi să facă o analiză completă psiho-judiciară a cazului Marta.

Întrebat cum apreciză denunţurile Alinei Petre, fosta noră a lui Virgil Măgureanu, cu privire la presupusa asasinare a lui Codruţ Marta, profesorul Butoi răspunde: ”Practica demonstrează că ne aflăm în faţa unei dispariţii de persoană cu suspiciuni de omor. Acesta este sertarul în care încadrăm fapta. Pledează pentru asta absenţa oricăror informaţii, sursă umană, tehnică, document care să ne prezinte contrariu. Niciun semn de viaţă. Nu se contactează  cercul de prieteni, nu se întreprind activităţi vizibile. Ba, mai mult, epuizate fiind căutările suspectului de  către organele îndrituite, se procedează la declararea morţii judecătoreşti sau  morţii administrative a acestuia, după o perioadă de cinci ani. (…) de asemenea, practica demonstrează că nicio informaţie, venită chiar şi din fond public, darămite de la o sursă umană identificată direct, nu poate fi neglijată, subapreciată, trecută  în derizoriu a priori. Nimeni nu are niciun drept, nicio competenţă de a anula o informaţie,  ba, dimpotrivă, organele de urmărire penală, Parchetul au obligaţia de a se autosesiza şi de a purcede de îndată la  verificări concrete, pe teren, interogatorii încrucişate, exploatare de surse multiple, scotociri, căutări şi aşa mai departe, toate  ţinând de persoana dispărută, în raport cu conţinutul denunţurilor”. Şi, din acest moment, analiza necruţătoare a profesorului Butoi taie… „în carne vie”.

Alina Petre, fosta noră a lui Virgil Măgureanu

Spre sută la sută… omor
Pentru că a acceptat să discutăm despre acest caz atât de sensibil, de controversat, nu puteam să nu-l întrebăm pe profesorul Butoi în ce măsură apreciază, ca specialist, ca psiholog criminalist, că poate  fi vorba de dispariţia fizică lui Codruţ Marta printr-un omor, aşa cum lasă să se înţeleagă aceste denunţuri. Iar răspunsul a venit promt şi la obiect: ”Probabilistic, către sută la sută. Iar argumentele rezultă din analiza psihologică a denunţului. Astfel, motivaţia (n.r. – omorului) se conturează a fi de mare miză şi risc. Este vorba de o sumă uriaşă de bani: 10 milioane de euro. La care se adaugă nerespectarea cuvântului dat de dispărut, deci lipsă de loialitate în tranzacţii. Mai pe româneşte – teamă. La care se adaugă şi lipsa de loialitate faţă de parteneri, făptuitorii (n.r. – posibilii făptuitori) sesizând că vrea să-i dea pe goarnă, atât pe ei, cât şi decriptarea mecanismelor frauduloase. Deci, motivaţie cât se poate de serioasă. Mai departe pot spune că se poate opina că ne aflăm în prezenţa unui anturaj atât pretabil, cât şi potenţial apt de a pune în fapt omorul, câtă vreme surescitartea lor psihică îi face să vorbească şi să-şi exprime intenţiile la o masă, la un şpriţ, atât cu privire la modul de operare – «lichidare fizică», cât şi cu privire  la dispariţia cadavrului – «îngropare într-o pădure», după cum spune denunţătoarea. Aşadar, avem miză, avem motivaţie, avem anturaj pretabil şi, de la gând la faptă, în asemenea  situaţii de miză, risc şi pericol, nu rămâne decât un pas. Absenţa totală a făptuitorului ca persoană fizică, tăcerea care-l înconjoară ne fac să credem, în baza  practicii îndelungate, că asităm la repetarea unui scenariu. Dacă în zeci de cazuri a fost vorba de suprimarea vieţii, ne întrebăm de ce nu ar fi şi aici câtă vreme toate condiţiile sunt îndeplinite?”.

Citeste mai departe pe ziarulring.ro

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentItalianul care conduce miscarea Slow Food: Romanilor, dormiti? De ce in Romania nu se mananca romaneste?
Articolul următorTRAGEDIE la Therme Bucuresti! O fetita de doar 8 ani S-A INECAT iar cazul a fost MUSAMALIZAT!