10.4 C
București
duminică, aprilie 21, 2024
AcasăSocialATENTIE LA HOTI! Uite cele mai noi METODE prin care reusesc sa-si...

ATENTIE LA HOTI! Uite cele mai noi METODE prin care reusesc sa-si convinga victimele sa ii primeasca in casa!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Politia a identificat cinci metode noi prin care hotii isi conving victimele sa ii primeasca in casa, acestia invoca diverse pretexte sau se dau drept reprezentanti ai unor autoritati, dupa care, intr-un moment de neatentie, le fura banii sau alte bunuri de valoare.

Conform specialistilor de la Serviciul de Analiza si Prevenire a Criminalitatii, pe langa metodele considerate clasice, adica „escaladare”, „chei potrivite”, „rupere butuc” si „usi neasigurate”, au fost identificate cinci moduri prin care hotii reusesc sa-si convinga victimele sa le deschida usa si sa-i invite in casa.

Analiza Politiei Capitalei a relevat ca una dintre cele mai uzuale este asa-numita metoda „termopan”. In aceste cazuri, infractorii actioneaza, cel mai des, in echipe de cate doi si abordeaza, pe strada, persoane trecute de 65 de ani, carora le spun ca reprezinta firme specializate in montarea de fereste termopan si au nevoie sa faca masuratori si sa verifice locul in care vor amplasate, in conditiile in care primaria va demara lucrari de reabilitare a blocurilor din zona.Dupa ce intra in casa, unul dintre hoti simuleaza ca face masuratori in fata proprietarului, in timp ce complicele sau fura din locuinta tot ce gaseste la indemana.

Un alt mod de operare este cel denumit de politisti „rude in strainatate”. Hotii isi cauta, initial, victimele, in piete, magazine ori in fata cabinetelor medicale, de unde aleg persoanele in varsta care povestesc despre faptul ca au copii in strainatate. Dupa ce isi aleg o victima, infractorii o urmaresc pana acasa. Cateva zile mai tarziu, infractorii revin la usa acesteia si o anunta ca au un pachet din partea rudei din strainatate, cerandu-i, in acest sens, o suma modica. In acest fel insa, hotii vad unde isi tine victima banii. Inainte sa plece, unul dintre indivizi ii cere proprietarului un pahar cu apa si ii fura banii pana cand acesta se intoarce de la bucatarie.

O alta metoda a fost denumita de anchetatori „Electrica”. Hotul pune, initial, afis la intrarea in bloc prin care anunta verificari la o data anume, la care acesta se prezinta, cu ecuson, legitimatie, uniforma si sculele necesare. Dupa ce intra in casa, acesta ce se preface ca lucreaza, asteapta un moment de neatentie din partea victimei si fura diverse bunuri de valoare, de mici dimensiuni.

Potrivit politistilor, exista si metoda „oala de inox”. Hotul suna la usa victimei cu pliante luate dintr-un supermarket, care contin oferte la oale din inox. In timp ce explica victimei care sunt avantajele achizitionarii vaselor respective, infractorul intra in casa si cere o cana cu apa. In momentul in care ramane singur, acesta fura ce apuca.

Ultima metoda identificata de politisti a fost denumita „pomenile”. Infractorii vin la usile batranilor sub pretextul ca dau de pomana, dupa care, profitand de neatentia acestora, fura din locuinta.

Sursa: mediafax.ro

Ultimele stiri