16.6 C
București
luni, aprilie 15, 2024
AcasăACTUALITATEPSD l-a numit pe fratele penalului Marian Neacsu, cu experienta doar in...

PSD l-a numit pe fratele penalului Marian Neacsu, cu experienta doar in agricultura, la sefia Autoritatii Aeronautice din Romania!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Fratele secretarului general al Guvernului, Marian Neacsu, a fost numit in CA la Autoritatea Aeronautica Civila, desi acesta nu are niciun fel de experienta in acest domeniu, el a lucrat doar la firma agricola a familiei, anunta Libertatea. Marian Neacsu a fost condamnat penal in trecut pentru ca si-a angajat fiica la cabinetul parlamentar.

Mihai Neacsu a absolvit Politehnica, sectia Mecanica, dar nu a practicat, lucrand doar la firma de cultivare de produse agricole a familiei, Estrella Imex SRL, vreme de 24 de ani, potrivit CV-ului sau.

Siguranta traficului aerian este principalul obiect de activitate al regiei autonome Autoritatea Aeronautica Civila Romana.

Potrivit contractului de mandat, Mihai Neacsu a fost numit in functia de administrator al institutiei la data de 25 februarie 2022 de catre ministrul transporturilor, prim-vicepresedintele PSD Sorin Grindeanu. Contractul a inceput sa produca efecte de la data de 3 martie 2022, iar durata mandatului este de 4 luni. Actul a fost prelungit cu inca doua luni la 3 iulie.

Documentul arata ca atributiile fratelui secretarului general al Guvernului sunt, printre altele: – sa reprezinte regia in raport cu tertii si in justitie; – sa aprobe directiile principale de activitate si de dezvoltare a regiei autonome; – sa numeasca si sa revoce directorul/directorii si sa le stabileasca remuneratia.

In document se mai precizeaza ca remuneratia lunara bruta stabilita este de 12.656 de lei. Net inseamna aproximativ 7.400 de lei.

Potrivit CV-ului, Mihai Neacsu este de profesie inginer mecanic, absolvent al Universitatii Politehnica din Bucuresti. De asemenea, are studii masterale, absolvite tot la Universitatea Politehnica, specializarea Procese si Aparate Termice. In ceea ce priveste experienta profesionala, el a lucrat din 1998 pana in prezent la firma familiei, Estrella Imex SRL. Mai intai ca director de vanzari, apoi ca administrator.

Potrivit declaratiei de avere, in anul precedent, Mihai Neacsu a lucrat ca administrator la SC Estrella Imex SRL si a fost „coordonator compartiment sportiv” la Clubul Sportiv Municipal Bucuresti.

Contactat de Libertatea, secretarul general al Guvernului, Marian Neacsu, neaga orice implicare in numirea fratelui sau. „Da, este fratele meu! Nu am absolut nicio legatura cu numirea lui niciunde si nu cunosc amanunte, suntem asociati formal in acea societate de care se ocupa exclusiv! Nu pastram o legatura stransa si ne vedem fiecare de viata lui!”, a transmis Marian Neacsu.

Libertatea a intrebat Ministerul Transporturilor care au fost criteriile pentru selectie si care au fost etapele numirii lui Mihai Neacsu. Ministerul a raspuns ca „numirea domnului Mihai Neacsu in Consiliul de Administratie al Autoritatii Aeronautice Civile Romane s-a facut in conformitate cu prevederile legale” si a indicat baza legala.

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, s-a enervat in decemvrie anul trecut cand o jurnalista l-a intrebat de ce PSD l-a ales tocmai pe condamnatul Marian Neacsu pentru functia se secretar general al Guvernului in conditiile in care se lauda ca are o multime de specialisti.

„Spunea PSD-ul ca are foarte multi specialisti, experti, oameni de valoare. PSD a insistat cu domnul Neacsu, condamnat penal, stiti bine care este perceptia despre PSD, coruptie, penali, de ce nu ati venit cu alta propunere?”, a fost intrebat Ciolacu.

„In primul rand, sa inteleg ca domnul Neacsu daca a a avut fiica angajata patru luni nu este specialist? Domnul Neacsu este reabilitat juridic, cazierul lui este curat, iar din punctul meu de vedere, domnul Neacsu va fi un secretar general de exceptie al Guvernului Romaniei”, a declarat nervos Ciolacu, apoi a plecat imediat fara sa mai raspunda si la alte intrebari.

Marian Neacsu a fost actionar in nu mai putin de sase societati comerciale, detinand actiuni in valoare de peste un milion de lei, in momentul un care si-a angajat fiica la cabinetul parlamentar. Ulterior, el a fost condamnat penal pentru aceasta infractiune.

Neacsu si-a angajat fiica la cabinetul parlamentar in mandatul de deputat 2008-2012. In aceeasi perioada, conform declaratiei de avere depusa in 2013, privind veniturile in anul 2012, Neacsu era actionar in nu mai putin de sase societati comerciale.

Desi valoarea actiunilor pe care le detinea familia sa depasea un milion de lei, impreuna cu imprumuturile acordate, Neacsu a gasit de cuviinta sa isi angajeze fiica pe bani publici, in propriul cabinet parlamentar.

Ultimele stiri