Acasă Social Atentionare de COD PORTOCALIU de inundatii in Dobrogea!

Atentionare de COD PORTOCALIU de inundatii in Dobrogea!

Atentionare de COD PORTOCALIU de inundatii pentru raurile din Constanta si Tulcea, de la ora 23.00, in timp ce in judetele Caras-Severin, Hunedoara, Gorj si Mehedinti este mentinuta atentionarea cod galben, potrivit mediafax.ro.

Institutul National de Hidrogologie (INHGA), care a actualizat atentionarea emisa duminica, arata ca de luni, ora 23.00, se institutie cod portocaliu pe raurile din spatiul hidrografic Dobrogea (judetele Constanta si Tulcea).

De asemenea, incepand cu ora 20.00 a zilei de luni, sunt vizate de cod galben Desnatui, afluentii de stanga ai Jiului si cursul mijlociu al Jiului (judetele Gorj si Dolj), afluentii Oltului inferior (judetele Valcea si Olt), Vedea si afluentii sai (judetele Olt, Arges si Teleorman), afluentii Argesului inferior (judetele Arges, Dambovita si Giurgiu), afluentii Ialomitei (judetul Prahova) si Calmatui (judetul Braila).

Potrivit INHGA, codul galben se mentine pe cursul superior al Timisului si afluenti ai sai din bazinul superior, cursul superior al Barzavei si afluenti ai sai din bazinul superior, raurile din bazinele hidrografice Caras, Nera, Cerna (judetele Caras-Severin), Jiul superior si afluentii sai din judetele Hunedoara, Gorj si Mehedinti.

Capitala si judetele Ilfov, Teleorman, Giurgiu, Calarasi, Ialomita, Braila, Tulcea si Constanta se vor afla, in intervalul luni, ora 21.00 – miercuri, ora 2.00, sub COD PORTOCALIU DE PLOI, fiind asteptate precipitatii de pana la 80 de litri pe metru patrat, potrivit unei avertizari emise de ANM.

Meteorologii au emis, de asemenea, doua atentionari cod galben de ploi, care vizeaza, incepand de duminica seara, judete din jumatatea de sud a tarii.

Astfel, in intervalul duminica, ora 21.00 – luni, ora 13.00, vor fi sub cod galben Capitala si judetele Timis, Caras-Severin, Mehedinti, Gorj, Dolj, Olt, Teleorman, Ilfov, Calalasi, Giurgiu si, partial, Valcea, Arges si Dambovita.

In intervalul luni, ora 13.00 – miercuri, ora 8.00, codul galben de ploi se va extinde in judetele Prahova, Buzau, Vrancea si Galati, urmand sa acopere integral si judetele Valcea, Arges si Dambovita.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentTOPUL celor mai valoroase branduri din lume! Apple devanseaza Coca-Cola!
Articolul următorAutostrada Comarnic-Brasov va fi gata in 2016! Constructorul autostrazii va fi desemnat pana la sfarsitul lunii octombrie!