Acasă ACTUALITATE Au inceput calculele pentru stabilirea MAJORITATII in viitorul Parlament! Zarurile au fost...

Au inceput calculele pentru stabilirea MAJORITATII in viitorul Parlament! Zarurile au fost aruncate!

29
Liberalii îşi pun  toate speranţele în USR pentru o viitoare guvernare. În condiţiile unei prezenţe mai ridicate la vot decât estimările iniţiale, formaţiunea lui Nicuşor Dan este pe val în zona urbană şi are potenţialul să atragă cele mai multe voturi din partea nehotărâţilor care au ieşit din pasivitatea binecunsocută şi au ales totuşi să meargă la urne. Datele preliminare centralizate până acum la sediul de campanie al PNL mai oferă conducerii liberale o şansă să-şi vadă obiectivul principal atins: o majoritate parlamentară alături de USR, de UDMR şi, eventual, de PMP, anunta stiripesurse.ro.

În estimările  liberale de ora  14,  totul depinde de intrarea sau nu a PMP şi ALDE în viitorul legislativ.  Potrivit  datelor preliminare  centralizate de PNL, la ora menţionată liberalii se află la 27-28%, PSD la 39-41%, iar USR a  trecut de pragul de 10% şi este în creştere.  Liberalii estimează o rată de prezenţă la urne de peste 45% la închiderea urnelor, de car va beneficia cel mai mult cei de la USR, favoriţii  votanţilor din zona urbană. Situaţia nu-i deranjează prea mult pe liberali.

Dacă acest trend  se menţine, liberalii speră ca USR să ajungă la 12-14%, rezultat care ar permite crearea unei majorităţi PNL -USR – UDMR. PMP şi ALDE s-ar afla sub pragul de 5%, la un 4- 4,2% şi nu mai au pe cine aduce la urne, dar dacă vor reuşi, printr-o minune să depăşească pragul de 5%, atunci PNL va scădea sub 25%, estimează liberalii şi se poate spune adio perspectivei  creării unei majorităţi în viitorul legislativ.

În cazul în care PSD ar ajuta ALDE şi şi-ar pune proprii  votanţi să voteze formaţiunea lui Călin Popescu Tăriceanu, atunci totul este iar pierdut. PSD va pierde un procent două în favoarea ALDE, dar va câştiga un aliat esenţial în viitorul parlament  cu  care poate  face  guvernarea.

În situaţia în care numai PMP-ul lui Traian Băsescu va intra în Parlament,  liberalii susţin că  rămân în cărţile guvernării, chiar dacă scenariul unui aliat incomod şI imprevizibil nu le prea convine, deoarece se tem de reiterarea soartei defunctului CDR.

În schimb, la nivelul capitalei situaţia PNL este dramatică.  Estimările  preliminare plasează formaţiunea în intervalul 14-18%, puţin peste scorul de la ultimele alegeri locale, în timp ce USR se pregăteşte să reitereze  scorul din vară, fiind plasat între 25-30% în simulările liberale. PSD defilează la nivelul Bucureştiului cu un scor între 40 şi 45% din sufragii,susţin surse din PNL.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos