Acasă ACTUALITATE Au VANDUT de tot tara si acum pleaca! Guvernul grec a fost...

Au VANDUT de tot tara si acum pleaca! Guvernul grec a fost remaniat!

35
Dupa ce au adoptat toate masurile cerute de creditorii internationali, membrii guvernului grec au fost remaniati, scrie realitatea.net.
Premierul grec, Alexis Tsipras, a anunțat, vineri seară, remanierea parțială a Guvernului său, dupa revolta unei părți a majorității sale, în timpul votului în Parlament asupra primului pachet de reforme, solicitat de creditorii internaționali în schimbul acordării unui nou ajutor pentru Grecia, transmite AFP.

Alexis Tsipras a procedat la zece schimbări în cadrul echipei sale, pentru a-i înlocui pe miniștrii și mai ales viceminiștrii care au votat contra acestor măsuri, respinse joi de un sfert dintre membrii partidului radical de stânga SYRIZA la putere, notează AFP, citată de Agerpres.

Premierul grec i-a îndepărtat din Guvernul său pe miniștrii fondatori, dar l-a menținut în post, în semn de bunăvoință, pe ministrul finanțelor Euclid Tsakalotos. Aceasta este prima remaniere de la venirea la putere a lui Tsipras în urmă cu șase luni. Astfel, ministrul finanțelor Euclid Tsakalotos rămâne. Ministrul Muncii Panos Skourletis îl înlocuiește pe Panagiotis Lafazanis în postul de ministru al Energiei. Lafazanis a criticat public planul de ajutor aprobat de parlament, în special prin vocea opoziției.


Citeste si:

Anunt OFICIAL MAE: Mare atentie daca mergeti in Grecia, sunt programate proteste uriase!

Vestea asteptata de toata lumea: Grecia este SALVATA de la faliment!


Nadia Valavani, care a demisionat la începutul acestei săptămâni din postul de viceministru al Finanțelor, este înlocuită cu Tryfon Alexiadis ca secretar de stat la Finanțe.

Christoforos Vernardakis, un academician, va deveni viceministru al Apărării. Olga Gerovassili, parlamentar SYRIZA, a fost numită purtător de cuvânt al Guvernului.

Tsipras a fost slăbit de o revoltă în interiorul partidului său de stânga SYRIZA a parlamentarilor care au votat împotriva măsurilor, joi, în Parlament, forțându-l să se bazeze pe voturile opoziției pentru a trece pachetul de care Grecia are nevoie pentru a rămâne pe linia de plutire. În schimbul finanțării în valoare de până la 86 miliarde de euro, Grecia a acceptat reforme semnificative în ajustări de pensii, creșterea TVA, o revizuire a normelor de negociere colectivă și limite strânse asupra cheltuielilor publice, notează Reuters.

Din cei 149 de deputați ai grupului parlamentar SYRIZA, 32, printre care cinci miniștri înlocuiți și președinta parlamentului, au votat joi „nu”, șase s-au abținut, iar o deputată a fost absentă.

Preluarea atribuțiilor a fost amânată din cauza incendiilor devastatoare din Peloponez și Atica, a precizat prim-ministrul într-un comunicat.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos