Stirea zilei

Autostrazi noi in plan: Craiova – Pitesti si Ploiesti – Focsani, construite in concesiune

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a demarat procedura de licitatie privind proiectarea şi construcţia in concesiune a autostrăzii Craiova-Piteşti, cu o valoare estimată între 3,68 miliarde lei şi 4,89 miliarde lei, fără TVA, potrivit unui anunţ de intenţie publicat pe e-licitaţie.ro.

Data prevăzută pentru începerea procedurilor de adjudecare este 28 iunie 2013, iar durata este de 360 luni începând de la data adjudecării contractului.

Astfel, prin viitorul contract de concesiune, cu o perioadă de maximum 30 de ani, concesionarul se va obliga să proiecteze, să finanţeze, să construiască, să întreţină şi să opereze autostrada Craiova-Piteşti.

Decizia statului de a construi o autostrada intre Pitesti si Craiova in concesiune este discutabila, dat fiind faptul ca CNADNR tocmai a atribuit un contract pentru realizarea unui studiu de prefezabilitate pentru o viitoare autostrada Lugoj – Drobeta Turnu Severin – Craiova – Bucuresti, firma castigatoare trebuind sa ia in calcul mai multe variante de traseu, una dintre acestea find chiar Craiova – Pitesti.

Mai mult, o autostrada Lugoj – Craiova – Alexandria – Bucuresti va face ca o alta autostrada Craiova – Pitesti sa fie total neatractiva pentru constructia in concesiune (adica pe banii constructorului), in contextul in care traficul pe aceasta ar fi redus, iar constructorul ar trebui sa-si recupereze in mare parte investitia dintr-o taxa de autostrada.

In plus, CNADNR a demarat si procedura privind licitaţia pentru proiectarea şi construcţia autostrăzii Ploieşti-Buzău-Focşani, cu o valoare estimată între 801,7 milioane euro şi 1,06 miliarde euro, fără TVA, potrivit unui anunţ de intenţie de pe e-licitaţie.ro.

Data prevăzută pentru începerea procedurilor de adjudecare este 28 iunie 2013, iar durata este de 360 luni începând de la data adjudecării contractului.

Loading...

Astfel, prin viitorul contract de concesiune, cu o perioadă de maximum 30 de ani, concesionarul se va obliga să proiecteze, să finanţeze, să construiască, să întreţină şi să opereze autostrada Ploieşti-Buzău-Focşani.

Decizia guvernului in acest caz este si mai curioasa, in contextul in care Autostrada Ploiesti – Focsani face parte din Coridorul IX Paneuropean, care poate fi finantat in proportie de 85% din fonduri UE nerambursabile.

Loading...