18.8 C
București
duminică, iunie 23, 2024
AcasăStirea zileiAVERTISMENT! Renuntati la Google, Facebook si Dropbox! Sunt periculoase! VEZI DE...

AVERTISMENT! Renuntati la Google, Facebook si Dropbox! Sunt periculoase! VEZI DE CE SI CINE A SPUS ASTA

in:

Stiri pe acelasi subiect

Fostul analist american care a dezvaluit amploarea supravegherii practicate de Statele Unite pe internet, Edward Snowden, spune ca oamenii care tin la viata lor privata ar trebui sa nu utilizeze servicii online foarte populare precum Dropbox, Facebook si Google. 

snowdendropboxfacebook

Edward Snowden a spus ca este nevoie de o reforma a politicilor guvernamentale. Unele persoane adopta o pozitie de tipul „nu am nimic de ascuns”, dar, cand spun asta, oamenii „rastoarna modelul de responsabilitate pe baza caruia functioneaza drepturile unei persoane”.

Cand cineva spune „nu am nimic de ascuns”, spune, de fapt, „nu imi pasa de acest drept”, ceea ce inseamna „nu am acest drept pentru ca am ajuns in punctul in care trebui sa justific acest drept”, cand, de fapt, guvernul trebui sa justifice incalcarea drepturilor, potrivit lui Snowden.

Pe de alta parte, Snowden a spus ca utilizatorii de internet ar trebui sa inceapa sa foloseasca servicii online care se bazeaza pe criptarea datelor si sa inceteze utilizarea unor servicii „ostile vietii private”. Acesta a dat drept exemplu Doropbox, un serviciu de stocare de date la distanta, pe care il critica pentru ca nu foloseste un sistem de criptare a datelor.

Snowden a mai spus ca desi Facebook si Google si-au imbunatatit sistemele de securitate, ele raman in continuare „periculoase”, iar oamenii ar trebui sa le evite.

Sursa: Tech Crunch

Ultimele stiri