Acasă Comentariul zilei ”Acela este momentul declanșator” – Un cunoscut duhovnic îi critică pe cei...

”Acela este momentul declanșator” – Un cunoscut duhovnic îi critică pe cei care își pun poze perfecte pe facebook sau instagram

101

Episcopul Huşilor, Ignatie, le-a transmis, sâmbătă, participanţilor la cea de-a patra ediţie a Întâlnirii Tinerilor Ortodocşi Vaslui că rugăciunea este cel mai bun remediu în crizele de identitate cu care se pot confrunta.

„Descoperim adevărata noastră identitate în Biserică, lângă Hristos, în timpul Sfintei Liturghii. Sunt nenumărate momente în viaţa noastră când constatăm că suntem într-o criză de identitate – ne întâlnim cu noi înşine, pătrundem în universul nostru lăuntric şi ne speriem de ceea ce găsim acolo. Constatăm că nu ne putem povesti, că nu putem externaliza cele care ţin de identitatea cea mai adâncă a fiinţei noastre. Ne constatăm propria noastră derută, lipsă de sens. Acela este momentul declanşator pentru căutarea identităţii noastre. Când ne trezim într-o criză de identitate, avem nevoie să ne fie consolidată această identitate, în Hristos. Noi ne descoperim, cu adevărat, pe noi înşine şi ne întâlnim cu sinele nostru, când ne rugăm – este cel mai real moment al întâlnirii cu sinele profund al fiinţei noastre. De aceea, vă îndemn ca, ori de câte ori vă aflaţi într-o criză de personalitate, de identitate, primul refugiu, primul imbold pe care să îl simţiţi să fie rugăciunea”, a spus părintele Ignatie, conform site-ului Episcopiei Huşilor.

Episcopul Huşilor a atras atenţia cu privire la pericolul şi falsele iluzii pe care mediile digitale le pot presupune.

„Din păcate, lumea în care trăim noi, astăzi, ne invită să ne asumăm multe identităţi false şi noi acceptăm acest lucru, transformând sinele nostru într-o chestiune duplicitară. Vrem să ne vindem bine. În momentul în care ne livrăm, pe reţelele de socializare, încercăm să o facem cât mai perfect, încercăm să ne livrăm celui care ştim că se va uita pe pagina noastră de Facebook, de Instagram, de Twitter sau pe contul de Snapchat, vrem să fim perfecţi. În acele momente, pe care le perpetuăm zi de zi şi, poate, săptămâni la rând, nu facem altceva decât să ne livrăm o identitate falsă, pentru că noi nu suntem perfecţi, nu arătăm în modul în care vrem să ne prezentăm celor de la care aşteptăm un like sau un comentariu. În acest moment, ne angajăm pe un drum în care nu o să mai avem putinţa de a ne găsi pe noi înşine. (…) Căutaţi-vă identitatea şi o veţi vedea, găsită, cu adevărat, în Hristos, în Liturghie. Nicăieri în altă parte – oricât de perfect v-aţi livra şi v-aţi ‘vinde’ sinele – nu veţi căpăta linişte. Va veni momentul în care nu veţi putea fugi de voi înşivă, de adâncul sinelui vostru”, a spus ierarhul.

Întâlnirea Tinerilor Ortodocşi Vaslui a reunit peste 700 de tineri din toate protopopiatele Episcopiei Huşilor.

În cadrul evenimentului, actorul american Jonathan Jackson, convertit la ortodoxie, a susţinut conferinţa „Identitate virtuală versus identitate reală. Pericol, nepăsare sau stare de fapt?”.

Jonathan Jackson a primit Crucea episcopală „Grigore Leu” – cea mai înaltă distincţie a Episcopiei Huşilor pentru mireni.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos