Avertisment SRI pentru TOTI ROMANII care au bilete de avion in aceasta perioada! Atentie MARE la zborurile low cost!

Companiile aeriene low-cost sunt mai vulnerabile în fața teroriștilor decât companiile de linie, avertizează specialiști din SRI. Aceștia au declarat, sub protecția anonimatului, că o serie de companii aeriene low-cost “nu au, de regulă”, pe timpul zborurilor, ofițeri de protecție la bordul avioanelor, așa cum au avioanele de linie, potrivit Romania Libera.

România Liberă a încercat să obțină informații despre prezența sau absența agenților de pază de la trei companii low cost care operează în România:  WizzAir, Blue Air și Carpatair. Niciuna dintre aceste companii nu răspuns la întrebarea-cheie: dacă are sau nu are ofițeri de protecție în aeronave.

În prezent, ofițerii de protecție din avioanele civile românești fac parte din Brigada Antiteroristă a SRI, iar în documente apar sub denumirea IIBO (însoțitori înarmați la bordul aeronavelor). Ei călătoresc în aeronave ca simpli pasageri, fără a ieși cu nimic în evidență. Nici chiar echipajul aeronavei nu cunoaște identitatea acestor oameni, susțin reprezentanții SRI.

Ofițerii de protecție sunt singurii din avion care au asupra lor arme de foc.