Acasă Comentariul zilei Avertismentul BNR pentru populatie: Ar putea urma masuri dure!

Avertismentul BNR pentru populatie: Ar putea urma masuri dure!

16

Reprezentantii Bancii Naţionale a României (BNR) au tras un semnal de alarmă şi spun că ar putea urma măsuri fiscale dure pentru populaţie. Motivul: Guvernul ar putea să rateze încadrarea în ţinta deficitului bugetar de 3% din PIB.

Specialiştii BNR susţin că pericolul a apărut pe fondul aplicării legii salarizării unitare, al cărei impact nu poate fi încă previzionat, dar şi al schimbărilor anunţate de Executiv în ceea ce priveşte taxarea şi impozitarea salariilor şi pensiilor. Totodată, BNR trage un semnal de alarmă şi în ceea ce priveşte absorbţia grea a fondurilor europene pentru perioada 2014-2020.

„Dacă primul program de guvernare era o eroare din punct de vedere economic, al doilea a fost o greșeală atât de flagrantă încât a trebuit să revină asupra lui la nici o saptămână. La cum stau lucrurile acum, în toamnă ori va trebui să ceară ajutor la FMI sau la instituțiile financiare internaționale sau să înceapă într-adevăr să înțeleagă economia de piață și să lase mediul privat să producă”, a declarat pentru Antena 3, analistul economic Lucian Isar.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos