Acasă Comentariul zilei Niciun politician occidental nu mai are curajul azi sa vorbeasca asa! Discursul...

Niciun politician occidental nu mai are curajul azi sa vorbeasca asa! Discursul lui Trump care face apel la Dumnezeu, Familie și Tradiții!

31

Redam mai jos cateva pasaje mai importante din uluitorul discurs tinut de Donald Trump, la Varsovia. Uluitor, pentru ca niciun politician occidental nu mai are curajul azi sa vorbeasca asa!

Problema fundamentala a timpurilor noastre este de a sti daca Occidentul are vointa sa supravietuiasca.
Putem sa avem cea mai puternica economie si cele mai mortale arme din lume, dar daca nu avem legaturi familiale puternice si valori solide, vom deveni slabi si nu vom supravietui.
Atat timp cat ne vom cunoaste istoria, vom sti cum sa ne cladim viitorul.
Popoarele, si nu cei puternici, au reprezentat intotdeauna piatra de temelie a libertatii si a apararii.
Luptam din greu contra terorismului islamic radical si vom invinge. Nu putem sa-i acceptam pe cei care ne resping valorile.
Si daca vom esua in a ne proteja valorile, mostenirea noastra nu va mai exista. Asadar, nu ne putem permite sa esuam.
In timp ce vom continua sa primim noi cetateni care ne impartasesc valorile si ne iubesc poporul, frontierele noastre vor fi intotdeauna inchise in fata terorismului si a extremismului.
Popoarele noastre nu si-au castigat libertatea, nu au supravietuit ororilor, nu au zdrobit raul, pentru ca azi sa-si piarda libertatea din cauza lipsei de mandrie si de increde in valorile noastre. Nu vom da inapoi, nu vom da inapoi niciodata!
Lumea nu a cunoscut niciodata o civilizatie ca a noastra. Noi recompensam reusita oamenilor de valoare, cautam excelenta, si respectam valoarea muncii care il onoreaza pe Dumnezeu.
Noi compunem simfonii, inovam, ne onoram stramosii si ne sarbatorim traditiile si obiceiurile stravechi si cautam intotdeauna sa exploram si sa descoperim noi orizonturi.
Noi suntem atasati libertatii de expresie si autonomiei femeii.
Mai presus de toate suntem atasati de valoarea fiecarei vieti omenesti, precum si de dreptul de a trai in libertate.
Adversarii nostri sunt condamnati sa piarda, pentru ca noi nu vom uita niciodata cine suntem, si daca nu vom uita niciodata cine suntem, nu vom putea fi invinsi.
De fiecare parte a Atlanticului avem de suferit din cauza birocratiei care incearca sa ne sugrume valorile de independenta si libertate. Si aceste forte complice sunt deasemenea sortite infrangerii.
Oamenii din America, Europa si Polonia spun mereu: credem in Dumnezeu!
Sa luptam impreuna pentru familie, pentru libertate, pentru tara si pentru Dumnezeu! “

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos