Acasă Comentariul zilei De ce dezbaterile de la TV sunt despre penalii care conduc sau...

De ce dezbaterile de la TV sunt despre penalii care conduc sau au condus statul si nu despre abuzurile procurorilor asupra oamenilor de rand?

12

V-ati intrebat vreodata de ce anumite televiziuni toaca non-stop aceleasi persoane sau subiecte in emisiuni. De ce intotdeauna la TV se discuta despre un politician sau altul si aproape niciodata despre oamenii de rand?

Judecătorul Cristi Danilet scoate la iveală adevăratele intenții ale acestor televiziuni. Acesta consideră că dezbaterile privind justiția sunt mai degrabă un mod de a controla statul.

”Ați văzut că în dezbaterile din România despre justiție nu este vorba niciodată de victime și drepturile lor? Toate discuțiile se duc în jurul celor investigați/condamnați, iar toată lumea e atentă la răfuiala lor cu Statul. Însă, nu știu cum se face că cei mai revoltați contra Statului sunt chiar cei care fac parte sau au făcut parte din ceea ce denumim…Stat.

Eu cred că este evident că în aceste discuții publice nu e vorba nici pe departe de o dorința sinceră de a fi trași la răspundere cei vinovați, de a se recupera prejudiciile, de a nu se mai comite infracțiuni și de a fi ocrotit cetățeanul simplu în a nu i se mai fura din buzunarul peticit. Nu e vorba nici măcar de a combate abuzurile statului, atât de des invocate, dar nedovedite. Ci e vorba de a controla Statul tocmai pentru ca furturile să continue și cei puternici să nu răspundă.
Ca să folosesc o figură de stil: cei care invocă existența – chipurile – a unui „păpușar” nu vor în realitate decât înlocuirea acestuia, nicidecum eliberarea „păpușilor”.”, a scris judecătorul pe Facebook.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos