Acasă Comentariul zilei Fostul presedinte al Romaniei despre impozitul pe cifra de afaceri: Nu există...

Fostul presedinte al Romaniei despre impozitul pe cifra de afaceri: Nu există un guvern care să definească PROSTIA mai bine!

25

Traian Băsescu a avut o reacţie dură cu privire la scandalul iscat după ce Guvernul a propus introducerea unui impozit pe cifra de afaceri. Într-o conferinţă de presă, fostul preşedinte a declarat că propunerea „e o întoarcere în paleoliticul fiscal”.

URMARESTE-NE PE YOUTUBE

„Un alt subiect discutat a fost impozitul pe cifra de afaceri. Cred ca nu exista un guvern care sa poata defini prostia mai bine decat acest guvern. Sa vorbim azi de introducerea unui impozit pe cifra de afaceri e o intoarcere in paleoliticul fiscal. In afara de faptul ca in UE e interzisa introducerea impozitelor pe cifra de afaceri. Doar cand vb de societati familiale, acel 1%, dar nu poti sa introd in econ ca regula generala. Din cateva motive – diverse sectoare de activitate au profitabilitati diferite, deci va trebui sa creezi potrivit sectoarelor de activitate, dar sunt si subactivitati cu profitabilitate diferita.

Nu poti sa pui introducerea unui impozit pe cifra de afaceri cand vb de telefonie si constructii, transporturi auto si transporturi feroviare. Ce impozit pui la transportul rutier? Ce impozit pui la cel pe apa? In interiorul aceluiasi sector, ai profitabilitati total diferite.

Ce impozit pui la transportul de marfa? Ce impozit pui la turisti?  (…) Din cate stiu, doar 2 tari din Africa mai au impozit pe cifra de afaceri. In rest, toate au trecut pe TVA, pe dividende, dar nu pe cifra de afaceri. Asta ne arata ca tara este pe mana unor impostori, care vor scoate Romania, daca sunt lasati sa continue, din toate criteriile de aderare la euro. Iar eu consider ca inclusiv premierul Tudose, care, dupa ce a inceput el sa inteleaga putin a spus ca vom vedea, vom merge diferit. Il rog public sa imi spuna cat va pune impozit la transport pe apa, feroviar, rutier si aerian.

Cum se vor descurca oamenii astia in prostia pe care au lansat-o public? Cel mai cinstit ar fi sa vina si sa spuna ce a spus Dinca, dupa Revolutie, si sa renunte.

Trebuie luata imediat tensiunea din mediul de afaceri, pentru ca pur si simplu, astfel de declaratii a bulversat mediul de afaceri.”, a declarat Traian Băsescu într-o conferinţă de presă.

Articolul precedentUtil: Ce se intampla cu nucile daca le pui in congelator!?
Articolul următorIsarescu il trimite pe Dragnea sa impoziteze cifra de afaceri la crasme, birturi sau restaurantele cu mici si bere…