Acasă Stirea zilei Avertismentul specialistilor: Cum se poate intoarce razboiul in favoarea rusilor in regiunea...

Avertismentul specialistilor: Cum se poate intoarce razboiul in favoarea rusilor in regiunea Kiev

2404

Se pare ca Ucraina a castigat batalia Kievului, iar fortele rusesti isi incheie retragerea, dar nu in mod ordonat, sustine Institutul pentru Studiul Razboiului din Statele Unite, in ultima evaluare a desfasurarii invaziei. Fortele ucrainene continua sa curete regiunea Kiev de trupele rusesti izolate ramase in urma in timpul retragerii.

Astfel, fortele rusesti au incercat sa efectueze o retragere ordonata din pozitiile lor din jurul Kievului, cu forte de acoperire desemnate, sprijinite de artilerie si plantare de mine, pentru a permite retragerea corpului principal, scrie adevarul.ro. Corpul principal al trupelor rusesti s-a retras de pe malul vestic al Niprului si isi incheie retragerea de pe malul estic, dar retragerea a fost suficient de dezordonata incat unele trupe rusesti sa ramana in urma.

Carnagiu lângă Kiev: Rusii au executat toți bărbații cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani

Totusi, razboiul este departe de a se fi incheiat si ar putea inca sa se intoarca in favoarea Rusiei daca fosta Armata Rosie va reusi sa lanseze o operatiune de succes in estul Ucrainei, mai arata Institutul pentru Studiul Razboiului. Actuala linie de ocupatie rusa in sudul si estul Ucrainei reprezinta totusi un castig semnificativ in teritoriul controlat de Rusia dupa inceputul razboiului.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos