Acasă Stirea zilei Avertizare COD GALBEN de inundatii! Vezi raurile afectate!

Avertizare COD GALBEN de inundatii! Vezi raurile afectate!

38

Avertizare cod galben de inundatii pentru raurile din bazinele Crisul Alb, Aries, Olt si Arges unde se vor produce scurgeri pe versanti si cresteri de debite care ar putea depasi cotele de atentie.

Avertizarea emisa de Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor a intrat in vigoare joi, la ora 9.00 si este valabila pana vineri, la ora 10.00.

In urma precipitatiilor insemnate cantitativ din ultimele 24 de ore, a fost instituit codul galben de inundatii pe raurile din bazinele hidrografice superioare ale Crisului Alb (judetele Hunedoara si Arad) si Ariesului (judetul Alba). Avertizarea emisa pentru aceste rauri este valabila pana joi, la ora 20.00.

De asemenea, avand in vedere situatia hidrometeorologica actuala si prognoza meteorologica pentru urmatoarele 24 de ore, afluentii Oltului mijlociu si inferior (judetele Valcea si Gorj) si afluentii Argesului superior (judetul Arges) vor fi sub avertizare cod galben de inundatii pana vineri dimineata.

Aceste fenomene se pot produce cu probabilitate si intensitate mai mare pe raurile mici din bazinele hidrografice atentionate, a precizat INHGA.

Capitala si judetele Ilfov, Calarasi, Giurgiu, Prahova, Dambovita, Teleorman, Arges, Valcea, Olt, Dolj, Gorj, Mehedinti, Caras-Severin, Timis, Arad, Bihor, Alba, Hunedoara, Sibiu si Brasov sunt sub avertizare cod galben de ploi si vant puternic pana joi, la ora 12.00.

Potrivit avertizarii emise de Administratia Nationala de Meteorologie, in judetele aflate sub cod galben vor cadea cantitati insemnate de apa, care vor depasi local 25 de litri pe metru patrat si izolat 50 de litri pe metru patrat. Vantul va atinge la rafala 50 de kilometri pe ora, iar pe arii restranse 70 de kilometri pe ora.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos