27.5 C
București
duminică, iulie 7, 2024
AcasăStirea zileiArgesAvertizare de apa contaminata! Vezi in ce judet!

Avertizare de apa contaminata! Vezi in ce judet!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Reţeaua care alimentează cu apă în jur de 500 de suflete dintr-un sat din Argeş a fost depistată cu bacterii de natură fecală, între care şi E-coli.
Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Argeş, nu este vorba despre bacteria E-coli ce a provocat, la începutul anului, îmbolnăviri în rândul bebeluşilor. Prezenţa bacteriilor a apărut după un control obişnuit pe care Direcţia de Sănătate Publică Argeş l-a efecutat pentru reţeaua de alimentare cu apă din satul Gălăşeşti, aparţinând comunei Budeasa.
Potrivit buletinului de analiză, apa prezintă germeni coliformi, dar nu are clor absolut deloc, situaţie ce a dus la sistarea furnizării apei de către operatorul local, susţine  Adrian Stoica, medic epidemiolog şi directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Argeş.
Până când operatorul reţelei de alimentare va primi undă verde din partea Direcţiei de Sănătate Publică Argeş, cetăţenii din satul Gălăşeşti se vor alimenta din alte surse de apă indicate de Primărie, iar persoanele care nu se pot deplasa vor primi apă plată, transmite corespondentul RRA, Cristian Matei.

Sursa: Rador

Ultimele stiri