24.3 C
București
vineri, iunie 14, 2024
AcasăStirea zileiArgesMisterul PIRAMIDEI-GIGANT construita de Ceausescu a fost DEZLEGAT! Vezi ce rol avea!

Misterul PIRAMIDEI-GIGANT construita de Ceausescu a fost DEZLEGAT! Vezi ce rol avea!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Monolitul misterios din SUA a reaparut si disparut in Romania, langa Piatra Neamt!

Monolitul metalic amplasat ilegal pe dealul Bâtca Doamnei din...

Liderul PSD il da exemplu pe Ceausescu pentru bun management si sugereaza ”impuscarea” lui Citu!

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, l-a criticat pe ministrul Finanţelor,...

Cea mai buna veste despre Autostrada Transilvania: Cale libera pentru 200 de km!

Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului (ANPM) a eliberat marţi,...

În anii ’80, Ceaușescu, căuta cu disperare metode de a reduce consumul pentru a-și vedea visul nebunesc îndeplinit: plata datoriei externe. În acest sens el a încurajat echipele de cercetători români să caute metode alternative.

Pirmaida din Pitești a fost ridicată în perioada în care puterea comunistă impusese un regim de austeritate şi căuta diverse mijloace prin care se puteau face economii, informează adevarul.ro.

„Marioara Godeanu, şefa unui colectiv de cercetare la Institutul Central de biologie, primeşte aprobarea începerii unui experiment de avangardă la Piteşti. Este vorba de construcţia unei staţii de epurare biologic, pentru ape reziduale, care folosea drept nufărul egiptean, o plantă care putea fixa sedimentele.

Biomasa rezultată urma să îngraşă pământurile de la Albota. Ridicată de pompe puternice, apa ajungea în rezervoare plasate în partea superioară a construcţiei, de unde, printr-un labirint de canale cu verdeaţă, curgea, lent, purificându-se“, scrie Cristian Cocea, în “Ghidul României misterioase”.

Forma uriasului aparat de purificare nu era insa intamplatoare, ci se urmarea ca asupra apei sa se aplice si forte nebanuite. Era vorba de asa-zisul “efect de piramida”, observat de cercetatori atat in piramidele egiptene cat si in obiectele care au aceeasi forma.

Un cercetator ceh brevetase chiar o metoda inedita de ascutire a lamelor de ras folosite, prin simpla pozitionare a acestora sub o piramida miniaturala, informează cancan.ro. Mai mult, cercetatorii tulburarilor de somn observasera ca aplicarea unei piramide sub patul bolnavului transforma insomniile intr-un somn profund si linistit. Oamenii de stiinta au constatat, dupa studiul unor asemenea fenomene, ca exista modificari ale continuumului spaţio-temporal sub influenţa formei acestui obiect.

13844275_277391605961717_155038297_o

Cercetările s-au desfăşurat cu intensitate în laboratorul din piramidă şi rezultatele erau promiţătoare. Mai mult decât atât, cercetările avansaseră pe linia farmaceutică. Plantele creşteau miraculos, iar cei care lucrau în interiorul piramidei se simţeau foarte bine. Legenda spune că unii paznici bolnavi s-au vindecat în mod miraculos, iar unele femei care nu puteau avea copii au rămas însăcrcinate.

Piramida de la Prundu nu a mai fost folosită după Revoluţie, pentru că, treptat, finanţea a fost restrasă. Cercetărorii au găsit alte zone de activitate.

Ultimele stiri