Acasă Stirea zilei Avertizare de COD PORTOCALIU de INUNDATII pentru cincisprezece judete!

Avertizare de COD PORTOCALIU de INUNDATII pentru cincisprezece judete!

16

Avertizare de cod portocaliu de inundatii pentru cincisprezece judete, urmand ca pana joi seara alte cursuri de apa sa intre sub acelasi tip de avertizare.

Ministrul Gabriel Oprea a anuntat miercuri, in cadrul unei videoconferinte cu prefectii, organizata la sediul Ministerul Afacerilor Interne, ca, in acest moment, se afla sub avertizare hidrologica de cod portocaliu judetele Arges, Buzau, Dambovita, Dolj, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Ialomita, Ilfov, Mehedinti, Olt, Prahova, Teleorman, Valcea si Vrancea.

In acelasi timp sub avertizare de cod galben de inundatii sunt judetele Arges, Bacau, Braila, Buzau, Caras-Severin, Calarasi, Covasna, Dambovita, Dolj, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Ialomita, Ilfov, Mehedinti, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Neamt, Teleorman, Timis, Valcea si Vrancea.

Totodata, ministrul Afacerilor Interne a anuntat ca sub avertizare hidrologica de cod portocaliu sunt raurile Drincea din judetul Mehedinti, Desnatui din judetul Dolj, Jiu si afluentii sai in judetele Hunedoara si Gorj, dar si pe rauri si versanti din zonele de deal si de munte din judetele Valcea, Prahova, Buzau, Dambovita, Arges si Vrancea.

„Pana maine (joi, n.r.) la ora 22.00 vor intra sub acelasi tip de avertizare, de cod portocaliu, si afluenti al Oltului mijlociu si inferior, bazinul superior al Argesului, afluentii din zona superioara a raului Vedea si afluentii acestuia din Teleorman, Neajlov, Ialomita si afluentii Buzaului”, a mai spus Oprea.

Ministrul a mai spus ca, pana in prezent, nu exista locuinte sau gospodarii inundate si nici nu sunt inchise drumuri nationale sau judetene insa a specificat faptul ca circulatia in zonele in care ploua torential se desfasoara ingreunat.

Gabriel Oprea a cerut autoritatilor sa nu ia decizia de evacuare decat daca riscul fata de vietile oamenilor este evident si a cerut acordarea unei atentii deosebite fata de localitatile care au fost afectate de inundatii si in saptamanile trecute, in conditiile in care „acolo ploua de ore bune”.

In acest moment au fost mobilizati 12.557 de angajati ai MAI, dintre care 3.200 de politisti, 3.900 de pompieri, peste 5.300 de jandarmi si 400 de politisti de frontiera, care sunt pregatiti sa intervina in caz de nevoie. Acestia pot interveni cu peste 2.500 de autospeciale.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos