Acasă Stirea zilei Ploi torentiale, descarcari electrice si grindina! Vezi HARTA zonelor afectate de CODUL...

Ploi torentiale, descarcari electrice si grindina! Vezi HARTA zonelor afectate de CODUL PORTOCALIU SI GALBEN!

29

Se anunta ploi torentiale, descarcari electrice si grindina dupa ce ANM a emis un COD PORTOCALIU si GALBEN valabil de miercuri de la ora 16.00 pana joi la ora 02.00.

Instabilitatea atmosferica se va manifesta in cea mai mare parte a tarii prin averse, descarcari electrice, intensificari ale vantului si izolat caderi de grindina. In Banat, Oltenia, in cea mai mare parte a Munteniei si a Moldovei, precum si in vestul si sudul Transilvaniei cantitatile de apa vor depasi 25…30 l/mp.

In judetele Caras Severin, Mehedinti, Gorj, Valcea, Arges, Dambovita, Prahova, Buzau si Vrancea ploile vor avea caracter torential, iar in intervalul mentionat se vor cumula local peste 60…70 l/mp.

Ploi torentiale, descarcari electrice si grindina! Vezi HARTA zonelor afectate de CODUL PORTOCALIU SI GALBEN!1

De asemenea, atentionarea meteo cod galben de ploi si instabilitate atmosferica isi mentine valabilitatea de marti de la ora 23.00 pana miercuri la ora 12.00.

Ploi torentiale, descarcari electrice si grindina! Vezi HARTA zonelor afectate de CODUL PORTOCALIU SI GALBEN!2

In intervalul mentionat instabilitatea atmosferica se va accentua in sud-vestul tarii si in zona deluroasa si montana din regiunile sudice, unde vor fi averse, descarcari electrice, intensificari ale vantului si izolat grindina. Local se vor cumula cantitati de apa de peste 25 l/mp.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos