Acasă Stirea zilei Meteorologii anunta ploi puternice in toata tara

Meteorologii anunta ploi puternice in toata tara

164

Meteorologii au emis un cod portocaliu de ploi puternice, valabil din această după-amiază până vineri dimineață, pentru vestul țării și zona de munte. În partea centrală a României va fi cod galben de instabilitate atmosferică.

Potrivit ANM, în Banat și Crișana, precum și în zona de munte vor fi ploi importante cantitativ, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40…50 l/mp și izolat 70 l/mp.

La altitudini de peste 1700-1800 m, ploile vor determina topirea și cedarea apei din stratul de zăpadă prezent în continuare la altitudini mari, unde măsoară în general între 15 și 140 de centimetri.

Avertizarea este valabilă până vineri, la ora 11.00.

În această după-amiază, la ora 17.00, intră în vigoare și un cod galben de ploi însemnate cantitativ și instabilitate atmosferică temporar accentuată.

Potrivit meteorologilor, în Transilvania, Maramureș și zona deluroasă a Olteniei, Munteniei și Moldovei, precum și în nordul Carpaților Orientali, temporar se vor semnala averse însemnate cantitativ, descărcări electrice, intensificări ale vântului și, izolat, grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 25 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos