22.9 C
București
miercuri, iunie 19, 2024
AcasăStirea zileiCatalin Tolontan, dupa ce a fost audiat la DIICOT: ”Am calitatea de...

Catalin Tolontan, dupa ce a fost audiat la DIICOT: ”Am calitatea de MARTOR”

in:

Stiri pe acelasi subiect

Rusia plănuiește acte teroriste și de sabotaj în Uniunea Europeană

Agențiile de informații ale statelor europene au fost informate...

Studentii ieseni au dat lovitura in SUA cu o inima artificiala pentru copii

O echipa de tineri studenti la Universitatea de Medicina...

Roboti umanoizi care „vor transforma lumea” in urmatorii doi ani

Rapiditatea cu care evolueaza lumea este uimitoare, iar de...

Jurnalistul Cătălin Tolontan a fost chemat joi la DIICOT, unde a fost audiat în legătură cu o plângere depusă împotriva lui de primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă. Primarul îl consideră pe Tolontan ”autorul moral” al unor articole semnate de jurnaliști ai publicației ”Libertatea” și care sunt îndreptate împotriva sa.

„Există suspiciuni rezonabile că au acceptat cel puțin promisiuni de foloase, în schimbul constrângerilor exercitate asupra mea”, se arată în plângerea penală depusă la DIICOT de Daniel Băluță.

Tolontan spune că el nu este acuzat, ci este martor în anchetă. Jurnalistul a fost audiat 45 de minute, conform informațiilor STIRIPESURSE.RO, de către procurorii DIICOT, care i-au pus la dispoziție, conform legii, și plângerea formulată de Daniel Băluță.

În exclusivitate pentru STIRIPESURSE.RO, Cătălin Tolontan a precizat că nu are nicio emoție în privința anchetei și este convins că nu a încălcat nicio lege pentru ca procurorii să deschidă un dosar penal care să-l vizeze pe el sau pe colegii săi de la ”Libertatea”.

”E o zi bună pentru publicul din România pentru că poate să vadă cum un primar care a făcut această plângere penală consideră că relatarea de presă trebuie plasată în rândul crimelor. Deocamdată, investigația este la DIICOT. Am calitatea de martor. Nu sunt acuzat, conform încheierii audierilor de azi, atât eu, cât și colegul Mihai Toma.

Faptul că primarul este autorul plângerii penale la adresa noastră, eu și Mihai Toma, este o informație de la Primăria Sectorului 4. Pârâții sunt mai mulți, noi suntem martori. Nu știu calitatea celorlați. Ținta sunt jurnaliștii de investigații, publicațiile și emisiunile TV care fac investigații. Ne-a dat și în judecată, pe civil, la Judecătoria Sectorului 2, și suntem și reclamați la CNCD, de către primarul Băluță, și suntem și reclamați la DIICOT de către primarul Băluță.

Se fac cercetări în urma plângerii. Noi am văzut plângerea lui Daniel Băluță. Nu avem niciun dubiu că ne-am făcut treaba cu standarde jurnalistice și în interesul public. Nu avem niciun fel de emoție.”, a declarat Cătălin Tolontan.

Daniel Băluță a trimis în luna martie plângeri la DIICOT și DNA împotriva lui Cătălin Tolontan, Alexandru Pop, Mihai Toma, Mircea Marian și Andrei Sabin Orcan, ultimii doi de la publicația ”Newsweek”, acuzându-i de ”constituire a unui grup infracțional organizat și șantaj”.

Ultimele stiri