Acasă Romani in strainatate Sondaj IMAS: Peste 50% dintre moldoveni vor unirea cu Romania

Sondaj IMAS: Peste 50% dintre moldoveni vor unirea cu Romania

În urma unui sondaj de opinie IMAS, avantajele pe care le aduc moldovenii dintr-o eventuală unire cu România sunt salarii mai mari, accesul la un sistem de sănătatea calitativ, educație mai bună și justiție echidistantă, scrie timpul.md

La întrebarea „În varianta în care aţi avea siguranţa că salariile și pensiile din Republica Moldova vor deveni la fel precum cele din România, dvs. aţi vota sau nu pentru unire?” Răspunsurile au fost: 50% – da, 43%-nu, 7% – nu știu , nu răspund.

Sondajul a fost realizat în perioada 12 -27 aprilie de către compania IMAS pe un eșantion de 1103 respondenţi în 12 unităţi administrativ-teritoriale, cu o rată de eroare de ±3.0%.

Potrivit statisticii, despre salarii și pensii mai mari, 24% au menționat în primul rând, 15% în al doilea rând și alți 10% în al treilea rând.

Privitor la dreptul de a munci în țările UE, 18% au răspuns în primul rând, 13% în al doilea și 9% în al treilea.

Despre Servicii medicale de calitate, 7% au considerat în primul rând, 12% în al doilea și 10% în al treilea rând după avantaje.

9% dintre respondenți au clasat în primul rând accesul la un sistem educaţional mai bun, 7% în al doilea rând și 6% în al treilea rând.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentExpert in sanatate publica: Daca nu ne vaccinam, in toamna vom avea din nou restrictii dure!
Articolul următorPrimărie obligată de instanță să plătească 17.000 de euro unei fete mușcată pe stradă de un câine maidanez