35.1 C
București
sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăStirea zileiCe spune Parchetul si ce intelege PSD: Minciuni pe line la Antena...

Ce spune Parchetul si ce intelege PSD: Minciuni pe line la Antena 3 si Romania TV

in:

Stiri pe acelasi subiect

Rusia plănuiește acte teroriste și de sabotaj în Uniunea Europeană

Agențiile de informații ale statelor europene au fost informate...

Ciolacu despre Geoana presedinte: ”Nu cred in ciorbe reincalzite”

Intrebat daca Mircea Geoana, fost presedinte al PSD, ar...

Parchetul General a anuntat, joi, intr-un comunicat de presa, ca pana in acest moment nu s-a putut stabili „diferenta de voturi intre candidati, nefiind finalizate activitatile dispuse de catre procuror” in cazul numararii voturilor din Sectorul 1. Antena 3, RTV si Marcel Ciolacu au sustinut miercuri ca procurorii Sectiei Speciale ar fi constatat ca Daniel Tudorache a obtinut mai multe voturi, informează Aktual24.ro.

„In cauza privind alegerile locale din Sectorul 1 Bucuresti, aflata in instrumentarea Sectiei pentru infractiunilor din justitie, activitatile dispuse de procurorul de caz prin ordonanta din data de 5 februarie 2021 nu au fost finalizate, Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti solicitand motivat prelungirea termenului stabilit pentru aducerea la indeplinire a tuturor obiectivelor fixate.

Luand in considerare complexitatea procedurilor si volumul mare de munca pe care il implica, procurorul de caz a aprobat solicitarea mentionata si a fixat un nou termen de finalizare, respectiv 1 august 2021.

Mentionam ca din verificarile efectuate nu s-a putut stabili diferenta de voturi intre candidati, nefiind finalizate activitatile dispuse de catre procuror.

Pe masura derularii cercetarilor vom comunica informatii suplimentare, in limitele impuse de Codul de procedura penala si de Ghidul de bune practici privind relatia sistemului judiciar cu mass-media, aprobat de Plenul Consiliului Superior al Magistraturii prin Hotararea nr. 197 din 17 septembrie 2019”, a anuntat Parchetul General.

Antena 3 sustinea miercuri seara ca lui Tudorache i s-au „furat” 3.600 de voturi.

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, i-a cerut miercuri lui Clotilde Armand sa demisioneze din functia de primar al Sectorului 1 daca Sectia Speciala va anunta ca Dan Tudorache a obtinut cele mai multe voturi.

„Nu am uitat filmarile din acele nopti in care se pleca cu sacii. Haideti sa asteptam comunicatul ofiocial si sa vedem adevarul. Doamna primar de la Sectorul 1 cred ca isi va da demisia daca se dovedeste ca a pierdut alegerile.

Sa vedem ce infractiuni au fost identificate, sa vedem cum s-a putu ajunge aici. Va aduceti aminte cand domnul Barna a fost in sectia de numarare a voturilor?

In acest moment vorbim de o frauda electorala in sectorul zero al capitalei Romaniei. Vom vedea cine e implicat si cine a facilitat aceasta frauda. Vom vedea apoi reactia noastra. Nu poti sa ramai primarul sectorului atunci cand se dovedeste ca esti primar prin frauda”, a declarat Ciolacu pentru DC News.

Antena 3 si Romania TV au anuntat, miercuri dimineata, ca politistii ar fi terminat de numarat voturile din Sectorul 1, de la alegerile locale, si ca Dan Tudorache ar fi castigat de fapt alegerile.

Antena 3 sustine ca au fost descoperite diferente mari intre voturile renumarate si cele raportate de sectii.

„Din primele date reiese ca doua seri la rand s-ar fi umblat la buletinele de vot. 10 politisti au renumarat voturile, fiind un proces destul de dificil, tinand cont ca unii saci cu buletine erau uzi si foile lipite intre ele”, a anuntat Antena 3.

Un comunicat oficial privind numaratoarea voturilor va fi emis abia joi, anunta si Romania TV. RTV a mai transmis ca Daniel Tudorache ar avea cu 1.000 de voturi in plus fata de contracandidata sa, Clotilde Armand, actualul primar al Sectorului 1.

„Astept sa vina un comunicat maine sau cel tarziu vineri si atunci voi putea spune exact ce s-a intamplat in Sectorul 1 la alegeri. Procurorul de caz ne va comunica maine ce a descoperit la renumararea voturilor. E adevarat, aceasta renumarare trebuia sa aiba loc in jurul datei de 1 octombrie, dar o parte dintre membrii Oficiului Electoral de Sector s-au opus. Banuiesc ca aveau informatii si trebuia sa se opuna. Vom vedea. Nu o sa fac niciun comentariu pana cand nu voi avea un comunicat oficial”, a declarat Daniel Tudorache la Antena 3.

Intrebat daca imaginile prezentate in urma alegerilor, in care cateva persoane umblau la sacii cu voturi, au contat, Tudorache a fost de parere ca, fara acele imagini, nu s-ar fi demarat o ancheta: ”In urma acelor imagini, PSD-ul impreuna cu mine am facut acea solicitare la SIIJ, de renumarare a voturilor. Daca nu existau acele imagini nu cred ca ajungeam aici”.

Ultimele stiri