29 C
București
luni, aprilie 15, 2024
AcasăACTUALITATEInternationalAVIONUL Malaysia Airlines DISPARUT: Cine sunt cei doi PILOTI care erau la...

AVIONUL Malaysia Airlines DISPARUT: Cine sunt cei doi PILOTI care erau la comanda aeronavei! VIDEO

in:

Stiri pe acelasi subiect

Profilul celor doi piloti ai avionului Malaysia Airlines care a disparut in urma cu o saptamana a fost realizat de site-ul CNN.

Potrivit sursei citate, avionul companiei Malaysia Airlines era pilotat in momentul disparitiei de capitanul Zaharie Ahmad Shah, ofiter al aviatiei civile din Malaysia, si de ofiterul Fariq Ab Hamid.

CNN mentioneaza ca politia a observat locuinta capitanului imediat dupa anuntarea disparitiei, dar ca pana in prezent nu ar fi efectuat nicio perchezitie in resedinta lui Zaharie Ahmad Shah.

AVIONUL Malaysia Airlines DISPARUT 2 Cine sunt cei doi PILOTI care erau la comanda aeronavei! VIDEO

Daca ar fi facut-o, ei ar fi descoperit cel mai probabil un simulator de zbor. Intr-un video postat pe YouTube, capitanul Zaharie Ahmad Shah apare intr-un astfel de simulator, iar pe un site german dedicat entuziastilor acestor aparate, intr-o postare datata noiembrie 2012 Zaharie Ahmad Shah sustine ca l-a construit chiar el acest simulator.

„In urma cu o luna am finalizat asamblarea a FSX si FS9 cu sase monitoare”, se arata intr-un mesaj semnat „Capt. Zaharie Ahmad Shah BOEING 777 MALAYSIA AIRLINES”.

Zaharie, pilot cu 18.365 de ore de zbor in palmares, este si instructor de zbor.

De cealalta parte, ofiterul Fariq Ab Hamid s-a angajat la Malaysia Airlines in 2007. El avea 2.763 de ore de zbor.

Un corespondent CNN a realizat, in februarie, un material despre cursa MH370, ocazie cu care l-a urmarit pe Fariq Ab Hamid efectuand o aterizare sub supravegherea unui pilot senior, care a descris manevrele efectuate de Fariq Ab Hamid drept „perfect dupa manual”.

Sursa: mediafax.ro

Ultimele stiri