12.1 C
București
sâmbătă, martie 2, 2024
AcasăMondenAvocatul Poporului cheltuie 100.000 de euro, din banii poporului, pe o petrecere!...

Avocatul Poporului cheltuie 100.000 de euro, din banii poporului, pe o petrecere! La care poporul nu e invitat!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Renate Weber isi pastreaza scaunul. Curtea Constitutionala a decis ca revocarea ei e ilegala!

Curtea Constituţională a României a declarat marţi neconstituțională revocarea...

Cine o inlocuieste pe Renate Weber? Propunerile PNL și UDMR pentru Avocatul Poporului

Liderii Coaliției au discutat, luni, despre propunerile pentru funcția...

Nu va faceti planuri de 1 mai: Liber pentru mers la înviere, interzis la petreceri și chefuri!

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a vorbit, la Realitatea PLUS, despre...

Organizatorul UNTOLD și NeverSea: E mai sigur sa mergi la festivaluri decat la supermarket!

Eduard Chereji, unul din creatorii UNTOLD și Neversea, a declarat...

E rost de petrecere mare în instituţia condusă de către Victor Ciorbea, Avocatul Poporului. Instituţia urmează să împlinească 20 de ani de existenţă, iar la ceas aniversar se poartă şi petrecere pe măsură. Aşa că Victor Ciorbea şi subalternii săi se pregătesc.

Nota de plată a petrecerii nu va fi însă una deloc mică. Se vor cheltui 89.177 de euro, bani veniţi de la bugetul naţional. Numai mâncarea va costa 47.000 de euro. Potrivit anunţului publicat pe site-ul instituţiei, în perioada 20-23 septembrie Avocatul Poporului va organiza, la Bucureşti, întrunirea Consiliului de administraţie a Institutului European al Ombudsmanului, a Adunării Generale a Institutului European al Ombudsmanului, evenimentul aniversar „20 de ani de la înfiinţarea instituţiei Avocatului Poporului”, precum şi Conferinţa internaţională privind drepturile omului, conform adevarul.ro.

Guvernul, condus la aceea vreme de Sorin Grindeanu, a adoptat la 31 mai o hotărâre prin care pune la dispoziţia lui Ciorbea nu mai puţin de 376.300 de lei, echivalentul a peste 83.000 de euro. Restul de până la 401.300, nota finală de plată, va fi acoperit tot din bugetul public. Pentru evenimentele din toamnă, Avocatul Poporului a demarat o procedură de achiziţie publică prin care să se atribuie contractul de aproape 90.000 de euro unei firme care să asigure organizarea şi mediatizarea lor. Cei mai mulţi bani, peste 47.000 de euro, vor fi cheltuiţi pe mâncare, iar 6300 de euro pe cafea, mai spune sursa citată.

Ultimele stiri