Acasă ACTUALITATE Avocatul Poporului, omul lui Tariceanu, anunta ca il va verifica pe Iohannis...

Avocatul Poporului, omul lui Tariceanu, anunta ca il va verifica pe Iohannis pentru starea de urgenta din Romania

717

Avocatul Poporului (AP) anunta ca, inainte ca Iohannis sa dea publicitatii deceretul de prelungire a starii de urgenta, ca „va urmari ca orice restrangere a exercitiului unor drepturi sau libertati sa se faca strict in conformitate cu legile”.

AP sustine ca a primit petitii prin care i se solicita sa ceara ca, odata cu emiterea noului decret privind prelungirea starii de urgenta, sa se includa si alte drepturi in categoria celor restrictionate.

„Avocatul Poporului a primit, in ultima vreme, mai multe petitii prin care se solicita institutiei sa ceara Presedintelui Romaniei ca, odata cu emiterea noului Decret privind prelungirea starii de urgenta, sa includa si alte drepturi in categoria celor restrictionate. Avocatul Poporului precizeaza ca solicitarile sus-mentionate intra in contradictie cu mandatul sau constitutional de garant al drepturilor si libertatilor si nu va cere restrangerea acestora. Avocatul Poporului va urmari ca orice restrangere a exercitiului unor drepturi sau libertati sa se faca strict in conformitate cu prevederile art. 53, art. 11 si art. 20 privind restrangerea exercitiului unor drepturi sau al unor libertati, relatii internationale si dreptul international si dreptul intern”, potrivit unui comunicat al AP, transmis, luni.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat pe 6 aprilie ca „va fi nevoie de prelungirea starii de urgenta”.

Klaus Iohannis a avut, la Cotroceni, o sedinta de evaluare a masurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19 cu premierul Ludovic Orban si mai multi membri ai Guvernului.

„Tragand linie si adunand, am ajuns la concluzia ca va fi nevoie de prelungirea starii de urgenta. In acest fel, am solicitat Guvernului sa vina cu propuneri pentru a fi incluse in acest decret. In cursul acestei saptamani vom elabora textul decretului si la inceputul saptamanii viitoare voi emite un nou decret care va prelungi starea de urgenta cu inca o luna de zile”, a afirmat seful statului la acea data.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos