Acasă Comentariul zilei Avocatul Poporului se transforma in Avocatul lui Șoșoacă: ”Ce conteaza campania impotriva...

Avocatul Poporului se transforma in Avocatul lui Șoșoacă: ”Ce conteaza campania impotriva vaccinarii daca nu ai suficiente doze de vaccin?”

97

Avocatul Poporului, Renate Weber, l-a atacat violent pe Florin Citu, duminica seara, pentru ca premierul i-a comparat cu „teroristii” pe cei care dezinformeaza si intoxica populatia in legatura cu vaccinurile impotriva coronavirusului.

”Exprimarea aici s-o fi dorit plastica, dar este profund, profund nefericita. Nici nu stiu daca aceste campanii de care vorbeste deranjeaza in vreun fel. Ce conteaza campania impotriva vaccinarii daca nu ai suficiente doze de vaccin? A! Ca exista un procent de 10-20% (care sunt anti-vaccin) nici nu conteaza. Nu a zis ca trebuie sa avem 70% vaccinati? Hai sa ne preocupam de astia 70% si pe urma ne ocupam si de ceilalti. Asta ar trebui sa vada premierul. Unde ati mai vazut premier sa se refere in acesti termeni la cetatenii care gandesc diferit de autoritate? Trebuie convinsi altfel oamenii, nu aratandu-le nuiaua din cui sau facandu-i teroristi. Este mult, mult prea deplasat, cum pot sa vorbesti in termenii acestia?”, a declarat Renate Weber la Antena 3.

Prim-ministrul Florin Citu a declarat vineri ca zadarnicirea eforturilor de oprire a pandemiei, materializata prin campanii impotriva purtarii mastii de protectie sau a vaccinarii anti-COVID, fara date concrete, este similara cu actiunea unor teroristi. Cea mai intensa campanie impotriva vaccinarii este dusa de Romania TV in combinatie cu Diana Sosoaca.

„In Romania, de un an de zile, exista o campanie impotriva acestor actiuni pe care le ia Guvernul de a opri pandemia. Exista o campanie impotriva portului mastii in spatiul public, exista o campanie impotriva masurilor de distantare si exista o campanie impotriva vaccinarii.

Din punctul meu de vedere, aceste actiuni sunt similare cu actiunea unor teroristi, pentru ca a zadarnici aceasta activitate a Guvernului, care are ca obiectiv imbunatatirea sanatatii tuturor romanilor, este o actiune care incearca sa submineze autoritatea statului, fara date. Repet, trebuie sa ne uitam intotdeauna la specialisti, de acolo ne vin informatiile”, a precizat premierul, intr-o declaratie de presa sustinuta la Palatul Victoria.

„Campania de vaccinare trebuie sa continue cu toate tipurile de vaccin, bineinteles, cu monitorizarea tuturor efectelor adverse. Nu s-a schimbat nimic. In ceea ce priveste tipul de vaccin care a fost ieri in discutie in spatiul public (AstraZeneca – n.r.), Agentia Europeana spune foarte clar ca nu exista indicii in acest moment care sa faca o legatura intre cele cateva cazuri si vaccin. De aceea, campania de vaccinare trebuie sa continue, bineinteles, cu monitorizarea efectelor adverse. La nivel european sunt deja 5 milioane de persoane vaccinate cu acest tip de vaccin si avem, bineinteles, o tara, Marea Britanie, care-si vaccineaza toata populatia. Ar fi greu de crezut ca un Guvern ar fi asa de iresponsabil”, a mai spus Citu.

Premierul a subliniat ca trebuie acordata incredere specialistilor care au „recomandat, autorizat”, utilizarea acestui tip de vaccin ca isi vor face treaba in continuare.

Articolul precedentAsa ceva numai in bancurile cu politisti mai auzi. Politisti amendati pentru ca au parcat pe locurile pentru persoane cu dizabilitati
Articolul următorLiderul Phoenix, Nicu Covaci, nu dă doi bani pe morții de Covid: ”Am folosit şi acel medicament care se extrage din prună”