Acasă Comentariul zilei Cum explică Raed Arafat creșterea masivă a cazurilor de coronavirus, dacă românii...

Cum explică Raed Arafat creșterea masivă a cazurilor de coronavirus, dacă românii se îmbulzesc la vaccinare?!

238

Raed Arafat, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor de Interne și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a declarat, luni seară, la Digi24, că vaccinarea anti-COVID ”a mers foarte bine” până acum, dar că situația critică nu a fost depășită, ba dimpotrivă ”se așteaptă la o presiune” asupra sistemului medical.

Arafat a mai declarat că deși campania de vaccinare a evoluat bine nu sunt încă suficiente persoane vaccinate astfel încât acest procent să aibă un impact semnificativ asupra răspândirii coronavirusului, spunând că de la un procent de 30-40% de vaccinați ”începe să scadă răspândirea”:

  • ”Este un lucru foarte bun faptul că o mare parte din români dorește să se vaccineze. Lăsând la o parte discuția pe lotul din AstraZeneca, vaccinarea este soluția ca să creștem imunitatea. Încă nu am ajuns la un număr de persoane vaccinate ca să spunem că are un impact asupra răspândirii virusului (…) Începe să existe un impact de la un anumit procent, când ai probabil 30% și crești la 40-50% începe să scadă răspândirea. Dacă populația continuă, iar campania noastră a mers foarte bine până acum, poate reușim până la toamnă să limităm răspândirea (…) Suntem într-o creștere a infectărilor, într-un nou val. Dezavantajul este că la Terapie Intensivă sunt mai mulți decât la începutul valului trecut (…) Aparatele nu le mutăm, dar detașarea medicilor are nu anumit sens, iar transferul bolnavilor se face când găsim loc în altă localitate. Este o dinamică. Cu cât se eliberează locuri, pacienții sunt transferați și internați (…) La modul cum evoluează ne așteptăm să existe o presiune, de-asta și premierul a cerut o suplimentare a numărului de paturi. Riscul e să avem o presiune mai mare pe internări, revin la necesitatea foarte importantă a respectării regulilor și a înțelegerii că situația nu este încă una normală”, a declarat Raed Arafat, luni seară, la Digi24.
ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos