Acasă International Bancomat explodat in Grecia

Bancomat explodat in Grecia

44

O explozie puternica, ce s-a produs marti dimineata la un bancomat dintr-un cartier din vestul Atenei si a cauzat pagube materiale importante, determina autoritatile grecesti sa ia in considerare un „act terorist”, a anuntat o sursa a politiei. Explozia, care a afectat un bancomat al Bancii Nationale a Greciei, marti dimineata, a avariat casele vecine, precum si niste spatii comerciale si patru autoturisme, fara a provoca insa victime.

 

Explozia a fost generata de o butelie de gaz. Autorii atentatului au parasit locul fara sa ia banii, iar trei grenade care nu au explodat au fost gasite, a anuntat pentru AFP o sursa din cadrul politiei. Nu a existat vreun avertisment inainte de atac si nicio organizatie nu l-a revendicat pentru moment. Atentatele, fara victime in cea mai mare parte, impotriva tintelor diplomatice, serviciilor publice sau sucursalelor bancare sunt frecvente in Grecia. Politia le imputa adeseori miscarii extremiste sau anarhiste locale.

 

Ultimul atentat de acest gen a avut loc in aprilie, cand un grup necunoscut pana atunci, numit „Actiunea revolutionara”, a revendicat explozia unui dispozitiv incendiar in fata unei anexe a Ministerului Administratiei de la Atena, provocand mari pagube materiale.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos