Acasă International Incendii devastatoare langa Madrid. 2.000 de oameni au fost evacuati

Incendii devastatoare langa Madrid. 2.000 de oameni au fost evacuati

42

Mai multe incendii, declansate intentionat, devastau marti dimineata zona de la vest de Madrid, determinand evacuarea a 2.000 de locuitori ca masura de precautie, a anuntat pentru AFP un purtator de cuvant al serviciilor de salvare. Focul, care s-a declansat luni, a distrus deja mai mult de 2.000 de hectare de padure potrivit presei spaniole, o cifra pe care serviciile de salvare spaniole nu au dorit sa o confirme.

 

„Toate incendiile sunt in faza de control, cu exceptia unuia singur care prezinta acum mai multe probleme, pe muntele Santa Catalina”, unde geografia locului face mai dificila munca de stingere, a explicat purtatorul de cuvant al serviciilor de salvare. Focul afecteaza mai ales comunele Valdemaqueda si Robledo de Chavela, la 60 de kilometri vest de capitala.

 

„Toate indiciile ne fac sa gandim ca (focul) a fost aprins intentionat: erau patru focare simultane, acesta nu este un hazard”, a anuntat purtatorul de cuvant. Lovita in aceasta iarna de o seceta fara precedent de 70 de ani, Spania se confrunta in aceasta vara cu incendii devastatoare. Flacarile au transformat in cenusa 139.886 de hectare in perioada 1 ianuarie-12 august, mai exact 0,5 la suta din suprafata forestiera a tarii, care potrivit Ministerului Agriculturii este o catastrofa fara precedent in ultimii zece ani.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos