Acasă International Barack Obama, devansat cu 1% in sondaje de Mitt Romney

Barack Obama, devansat cu 1% in sondaje de Mitt Romney

34

Candidatul republican la Casa Alba, Mitt Romney, il devanseaza cu un punct pe presedintele democrat in exercitiu Barack Obama in intentiile de vot si este perceput ca fiind mai capabil sa redreseze situatia economica a tarii, potrivit unui sondaj publicat in SUA, relateaza AFP.

 

In timp ce conventia nationala a partidului republican, amanata cu o zi din cauza furtunii tropicale Isaac, s-a deschis marti la Tampa, in Florida, acest sondaj al Washington Post/ABC News ii confera un usor avantaj lui Mitt Romney, acesta obtinand 47% din intentiile de vot fata de 46% pentru Barack Obama.

 

Realizat pe un esantion de 857 de alegatori in perioada 22-25 august, aceasta ancheta are o marja de eroare de 4 puncte procentuale. Potrivit sondajului, opt alegatori din zece considera ca economia este in stare proasta, iar 50% dintre ei considera ca Mitt Romney este mai capabil sa gestioneze situatia decat rivalul sau democrat (43%).

 

Sondajele nationale nu ofera totusi decat o imagine incompleta a jocurilor prezidentiale. In noiembrie, americanii vor desemna 538 de „mari electori” repartizati proportional cu populatia celor 50 de state. De la anuntarea alegerii presedintelui comisiei pentru Buget din Camera Reprezentantilor, Paul Ryan, ca partener in tandemul republican, Mitt Romney a castigat cateva puncte in sondaje.

 

Totusi, potrivit sondajului Washington Post/ABC News, majoritatea alegatorilor vad intr-o lumina negativa proiectele lui Ryan de a taia din programele federale cum ar fi sistemul de asigurari sociale pentru persoanele in varsta, Medicare. Doua treimi dintre persoanele chestionate asigura, de asemenea, ca alegerea lui Paul Ryan nu le va modifica optiunea la 6 noiembrie.

 

Sondajul dezvaluie, de asemenea, ca Romney inspira mai multa incredere in ceea ce priveste gestionarea economiei, iar Barack Obama pastreaza un avantaj net in privinta problemelor sociale.

 

Un alt sondaj aparut luni si realizat de Latino Decisions ii confera lui Obama un mare avantaj in fata adversarului sau (65 la suta fata de 26 la suta) in randul unui electorat decisiv si anume comunitatea hispanica.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos