21.5 C
București
duminică, aprilie 14, 2024
AcasăStirea zileiBarack Obama:"Trebuie sa recunosti ca nimeni nu are mainile curate, ca toti...

Barack Obama:”Trebuie sa recunosti ca nimeni nu are mainile curate, ca toti suntem complici intr-o anumita masura”

in:

Stiri pe acelasi subiect

Dupa aproape o luna de la atacurile din 7 septembrie, fostul presedinte american Barack Obama condamna atacurile din 7 octombrie ale Hamas impotriva Israelului intr-un podcast realizat de fosti angajati ai administratiei prezidentiale. Obama indeamna oamenii sa „ia in considerare intregul adevar”, informeaza The Times of Israel, citat de news.ro.

„Daca exista vreo sansa de a putea actiona constructiv, de a face ceva, va fi nevoie de o recunoastere a complexitatii”, spune Obama in cadrul unei dezbateri gazduite de podcastul Pod Save America, realizat de fosti membri ai administratiei sale.

„Ceea ce a facut Hamas a fost ingrozitor si ca nu exista nicio justificare pentru asta, iar ceea ce este de asemenea adevarat este ca ocupatia si ceea ce li se intampla palestinienilor este insuportabil”, spune el in aplauzele publicului.

Obama continua si face comparatie cu povestile despre Holocaust si „nebunia antisemitismului” cu faptul ca „sunt oameni care mor chiar acum, care nu au avut nimic de-a face cu ceea ce a facut Hamas”.
„Daca vrei sa rezolvi problema, atunci trebuie sa iei in considerare intregul adevar”, spune el. „Si apoi trebuie sa recunosti ca nimeni nu are mainile curate, ca toti suntem complici intr-o anumita masura”.

Ultimele stiri