24.3 C
București
miercuri, mai 22, 2024
AcasăStirea zileiLiderul Hamas il acuza pe Netanyahu: "politicile continue de opresiune si violenta...

Liderul Hamas il acuza pe Netanyahu: „politicile continue de opresiune si violenta ale lui Netanyahu si ale guvernului sau fascist”

in:

Stiri pe acelasi subiect

Liderul Hamas, Ismail Haniyeh, a declarat intr-o aparitie televizata ca atacul terorist lansat de Hamas asupra Israelului pe 7 octombrie a fost o reactie la politica guvernului israelian al lui Benyamin Netanyahu. Ismail Haniyeh a sustinut ca acest atac a fost o reactie la „politica rasista” a guvernului israelian al lui Benjamin Netanyahu fata de palestinieni.

„Am avertizat toate partile cu care am vorbit inainte de acest razboi ca politicile continue de opresiune si violenta ale lui Netanyahu si ale guvernului sau fascist, atacul asupra Moscheei Al-Aqsa (din Ierusalim) si a sanctuarelor islamice si crestine, constructia de colonii si dezlantuirea colonistilor extremisti pentru a semana distrugere, haos si moarte nu va ramane nepedepsita”, a explicat el.

„I-am avertizat ca acest lucru nu va ramane nepedepsit si ca explozia este iminenta si ca este imperativ sa stopam actiunile acestui criminal si ale bandei sale. Din pacate, nimeni nu ne-a ascultat apelurile, dimpotriva”, a adaugat el.

De atunci, armata israeliana bombardeaza zilnic enclava palestiniana si si-a lansat soldatii sa atace nordul teritoriului palestinian vinerea trecuta. Bombardamentele IDF ar fi facut peste 8.700 de morti printre locuitorii din Gaza, potrivit Ministerului Sanatatii al Hamas, fara ca aceasta cifra sa poate fi verificata in mod independent.

In vreme ce Hezbollahul libanez ameninta ca va ataca Israelul din nord, iar Iordania a anuntat miercuri rechemarea „imediata” a ambasadorului sau in statul israelian, liderul Hamas a vorbit si despre stabilitatea regionala.

„Nu va exista nici securitate, nici stabilitate in regiune si in afara regiunii daca drepturile poporului nostru la libertate, independenta si intoarcere nu se realizeaza”, a spus el.

Ismail Haniyeh a acuzat, pe de alta parte, Israelul ca a comis „masacre” in Gaza pentru a-si acoperi „esecurile”. „Ii spunem inamicului (…) ca eforturile sale de a-si acoperi esecurile nu il vor salva de la o infrangere rasunatoare”, a avertizat el.

Sursa: Revista Presei Rador Radio Romania

Ultimele stiri