Acasă ACTUALITATE Baron PSD condamnat la 8 ani de inchisoare pentru CORUPTIE! 10% din...

Baron PSD condamnat la 8 ani de inchisoare pentru CORUPTIE! 10% din bani mergeau la partid!

161
Interceptări, declaraţii ale unor afacerişti, mărturii ale unor martori sub acoperire, contracte comerciale şi un stick de memorie pe care sunt notate detaliile unor şpăgi. Acestea sunt probele pe care Curtea Supemă le-a avut în vedere atunci când i-a găsit vinovaţi de corupţie pe fostul preşedinte al CJ Prahova, Mircea Cosma, condamnat la 8 ani de închisoare, şi fiul acestuia, Vlad Cosma, condamnat la 5 ani de închisoare, informează Adevărul.

Curtea Supremă a motivat săptămâna trecută sentinţa prin care i-a condamnat, pe 2 noiembrie 2016, pe fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova Mircea Cosma (PSD) la opt ani de închisoare, pe fiul său, fostul deputat Vlad Cosma (PSD), la cinci ani de închisoare, iar pe omul de afaceri Răzvan Alexe, la doi ani şi şase luni de închisoare. În acelaşi dosar, Daniel Alixandrescu, directorul Direcţiei „Patrimoniu” din CJ Prahova, la data faptelor, a fost condamnat la şase ani de închisoare. Magistraţii au mai decis confiscarea de la inculpaţi a unor bunuri în valoare de 8,1 milioane de lei. Sentinţa a fost contestată la Completul de 5 judecători.

Potrivit rechizitoriului, cuantumul „comisioanelor” care trebuiau plătite erau de 10% pentru preşedintele autorităţii publice judeţene – Mircea Cosma Mircea şi pentru formaţiunea politică pe care acesta o reprezenta -PSD, sume fixe – de regulă 10.000 lei de lucrare pentru sprijinul acordat de Daniel Alixandrescu– potrivit prerogativelor funcţiei sale, precum şi 1/3 din câştig care se împărţea în mod egal între Răzvan Alexe şi Vlad Cosma – traficanţii de influenţă.

Totul a  început în contextul apropierii alegerilor parlamentare de la finele anului 2012 şi pe fondul unor relaţii apropiate între Răzvan Alexe şi Vlad Cosma (candidat pe listele PSD Prahova pentru Camera Deputaţilor). Cei doi ar fi  pus la cale o modalitate de a obţine sume de bani din bugetul CJ Prahova, atât pentru ei înşişi, cât şi „pentru partid” (PSD Prahova, condus în perioada respectivă de către Mircea Cosma),  astfel încât să existe resurse financiare pentru susţinerea candidaţilor de pe listele electorale ale PSD Prahova. Astfel au contactat mai mulţi afacerişti locali cu propunerea: contracte publice pentru un comision către PSD.

Vlad şi Mircea Cosma au fost trimişi în judecată de DNA fiind acuzaţi că ar fi cerut şi primit peste 4,4 milioane de lei de la trei oameni de afaceri prahoveni, denunţători în cauză, ale căror firme au avut numeroase contracte cu CJ Prahova. Era vorba de contracte cadru şi acte adiţionale privind lucrări de modernizare, întreţinere şi deszăpezire a unor drumuri din Prahova.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos