Acasă ACTUALITATE ”Basarabia NU e Romania!”. Moldovenii vor sa schimbe Constitutia pentru a INTERZICE...

”Basarabia NU e Romania!”. Moldovenii vor sa schimbe Constitutia pentru a INTERZICE unirea cu Romania!

14
Partidul socialist de opozitie din Republica Moldova va propune parlamentului amendarea constitutiei astfel incat sa se excluda posibilitatea unirii cu Romania in viitor, a declarat agentiei ruse TASS liderul formatiunii, Igor Dodon.

“Socialistii au pregatit deja un proiect de lege pentru amendarea constitutiei. Noi sugeram amendarea articolului 142 pentru a exclude posibilitatii lichidarii suveranitatii si statului Republicii Moldova prin referendum”, a spus Dodon.“Vom introduce proiectul in parlament curand. Apoi vom vedea pe ce pozitii se afla toti”, a adaugat el.

Saptamana trecuta, socialistii au acuzat ministerul educatiei de la Chisinau ca otraveste mintile elevilor si studentilor cu ideea unificarii cu Romania.


Citeste si:

Ca un gest deminstrativ, deputatul PSRM Vlad Batrancea a rupt harta Romaniei Mari in plenul Parlamentului de la Chisinau in timpul dezbaterilor pe tema propunerii de audiere a ministrului Educatiei pe subiectul directorilor de scoli si a „propagandei romanismului”.

Liderul socialistilor, Igor Dodon, a amenintat in timpul acestor dezbateri ca, imediat dupa sarbatorile de iarna, formatiunea sa va demara o campanie ‘impotriva unionistilor’.

Ambasadorul roman la Chisinau, Marius Lazurca, considera ca gestul facut joia trecuta in parlamentul din Republica Moldova de un deputat socialist de a rupe harta Romaniei Mari in timpul unor dezbateri nu priveste Romania, ci tine de politica interna a statului moldovean.

”Nu am sentimentul ca ceea ce s-a intamplat in parlamentul de la Chisinau priveste Romania. Cred ca acest incident vizeaza mai curand politica interna a Republicii Moldova. Un politician a tinut sa distruga un obiect cu uz didactic. Asemenea obiecte de uz didactic care pot sau nu avea o conotatie politica exista foarte multe. De pilda, cand se preda istoria URSS, se face uz de harta URSS. Nu te poti supara pe creioane. Nu e un moment istoric, ci are legatura cu istoria”, a afirmat ambasadorul Marius Lazurca in cadrul unei emisiuni televizate, potrivit agentiei IPN, citata de Agerpres.

Diplomatul roman a adaugat ca Romania va continua sa ajute Republica Moldova.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos