Acasă Social Bataie de joc la Gara de Nord! Vezi ce patesc zilnic calatorii

Bataie de joc la Gara de Nord! Vezi ce patesc zilnic calatorii

22

11 luni. Atat au trecut de cand CFR Infrastructura a infiintat o statie oficiala de taxiuri la Gara de Nord, ca sa-i lase fara obiectul muncii pe taximetristii fara autorizatie, care isi jecmanesc clientii. Daca de ei nu am scapat, nici cei autorizati nu sunt tocmai in regula. Acestia refuza cursele dupa bunul plac, chiar daca comanda este facuta de la acele aparate amplasate la iesirea din gara. 

La momentul in care s-a deschis statia autorizata de taxi din Gara de Nord, directorul executiv al companiei de taxi Meridian, compania care a castigat licitatia organizata de CFR SA,  Lucian Marin, promitea ca, in noua statie autorizata, clientii nu vor da de tarife suplimentare ori de refuzul taximetristilor de a-i duce la destinatia dorita.

Oamenii trebuie sa inteleaga ca este o statie autorizata, fara tarif suplimentar si fara sa existe pericolul ca ei sa fie refuzati„, a precizat atunci directorul executiv al companiei, Lucian Marin.

In realitate, insa, lucrurile stau pe dos. Intr-o ora, nu mai putin de patru taximetristi au refuzat sa transporte calatori. O batrana care dorea sa ajunga in zona Dorobanti a asteptat circa 20 de minute in statia autorizata, fiind refuzata de doi taximetristi de la firma Pelicanul si de unul de la firma Meridian. In cele din urma, batrana s-a dus in statia de RATB de langa si a facut semn unui taximetrist care se afla in afara spatiului autorizat, reusind, astfel, sa plece spre destinatie.

Un alt taximetrist de la Pelicanul le spunea celor interesati de un taxi ca merge doar intr-o anumita zona din Capitala: „In Berceni, daca doriti, cu placere, doar in Berceni„.

Contactat, directorul companiei de taxi a declarat:

Printre cei care au fost acceptati sa colaboreze cu noi s-au strecurat insa, se pare, si oameni care nu au avut de gand vreodata sa respecte regulile de disciplina impuse de noi. Urmarea a fost ca am incetat rapid colaborarea cu dumnealor.(…) In continuare insa, datorita libertatii miscarii soferilor de la un dispecerat la altul, inca ne mai confruntam uneori cu situatii in care soferi nou veniti in cadrul firmei se comporta neprofesional. Prima masura la un astfel de refuz este interzicerea definitiva a accesului in zona Garii de Nord (daca a fost un refuz politicos sau soferul este la prima abatere). In cazul in care soferul a vorbit necivilizat, sau in cazul unei a doua abateri, contractul de colaborare este reziliat pe loc.”

Pe langa asta, la Gara de Nord inca isi fac aparitia taximetristi pirat care racoleaza calatori direct de pe peron.

Sursa: B365, Realitatea

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos