10.4 C
București
vineri, aprilie 19, 2024
AcasăEconomieSorin Rosca Stanescu, condamnat la inchisoare! Vezi cat va sta dupa gratii

Sorin Rosca Stanescu, condamnat la inchisoare! Vezi cat va sta dupa gratii

in:

Stiri pe acelasi subiect

Curtea de Apel Bucuresti i-a condamnat definitiv, in dosarul Rompetrol, pe senatorul Sorin Rosca Stanescu  si pe fostul ministru al Comunicatiilor, Sorin Pantis. Rosca Stanescu va sta doi ani si patru luni dupa gratii, iar Sorin Pantis doi ani si opt luni. 

Instanta a dispus condamnarea lui Sorin Rosca Stanescu la un an de inchisoare pentru utilizare de informatii privilegiate si la doi ani de inchisoare pentru constituire a unui grup infractional organizat. In urma contopirii pedepselor, cea mai grea dintre acestea a fost sporita cu patru luni, urmand ca senatorul PNL Sorin Rosca Stanescu sa execute doi ani si patru luni de inchisoare.

Fostul ministru al Comunicatiilor Sorin Pantis a primit o pedeapsa de doi ani de inchisoare pentru complicitate la manipularea pietei de capital si tot doi ani pentru constituirea unui grup infractional organizat. Pedeapsa a fost sporita cu opt luni, Pantis urmand sa execute doi ani si opt luni.

In cazul lui Dinu Patriciu, instanta a constatat incetarea procesului penal, ca urmare a decesului acestuia. Judecatorii Curtii de Apel Bucuresti au lasat nesolutionata partea civila legata de Patriciu.

Decizia Curtii de Apel Bucuresti este definitiva, inculpatii din dosarul Rompetrol condamnati la pedepse cu inchisaorea urmand sa fie incarcerati.

12 persoane sunt acuzate de manipularea pietei de capital, complicitate la delapidare si spalare de bani in dosarul „Rompetrol”,

Sursa: Mediafax

Ultimele stiri